Hlavní obsah

Marchand závod s časem nevyhrál. Kdy se chytne Pastrňák? Jen otázka času, tvrdí bostonský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět sekund před koncem základní hrací doby za nerozhodného stavu nasadil Brad Marchand do trháku. Marně ho Panthers naháněli. 4, 3, 2, přejel modrou čáru a ještě stačil vystřelit včas. Postupový gól z toho ale nebyl, v prodloužení udeřila Florida a Boston musí po porážce 3:4 k šestému zápasu prvního kola play off zase do Sunrise.

David Pastrňák pohledem skill kouče. Má vůbec nějakou slabinu? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Bylo to složité. Závodil jsem s časem, snažil jsem se odpočítávat, díval jsem se nahoru, kolik ještě zbývá. Musel jsem tu střelu trochu uspěchat," litoval Marchand, proti kterému Sergej Bobrovskij stačil zasáhnout betonem.

„Věděl jsem, že to nebude gól. Měl jsem pocit, že karma je proti a nic z toho nebude," filozofoval rozvášněný kouč Panthers Paul Maurice.

Boston nabitý hvězdami, to je luxus. Zajímavá je i Carolina, tvrdí expert v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Nejlepší tým základní části doma nedokázal uzavřít sérii. A už od chvíle, kdy Tyler Bertuzzi neodhadl přihrávku na spoluhráče před prvním floridským gólem, bylo patrné, že tohle není úchvatný bostonský večer.

„Poslední dva zápasy doma máme tendenci dělat velké chyby, nevím proč. Nezvládáme to, celý večer doháníme skóre, a to stojí hodně energie," postěžoval si kouč Bruins Jim Montgomery.

Boston třikrát srovnal stav, ale počtvrté už zareagovat nemohl. Gólman Linus Ullmark v prodloužení zastavoval za vlastní brankou puk pro Matta Grzelcyka, ale trochu zpanikařil a rozehrál do rohu. Tam byl ovšem připravený floridský Carter Verhaeghe, který nahazoval do brankoviště, odražený puk si potáhl Matthew Tkachuk a bekhendem zavěsil.

„Co mám říct? Snažil jsem se rozehrát, ale (Verhaeghe) to dobře odhadnul a zbytek je historie," smutnil Ullmark.

„Celý rok je pro nás oporou. Pokaždé, když nastoupil, dal nám šanci vyhrát. Nemůže být na sebe tak přísný. Vyhráváte i prohráváte jako tým. Pořád je to ohromný brankář, který letos pravděpodobně vyhraje Vezina Trophy," snažil se konejšit gólmana kapitán Patrice Bergeron, který nastoupil poprvé v play off po viróze a zranění v horní polovině těla a hned vstřelil gól.

„Nepřekvapuje mě to. Bergy je mimořádný hráč, který do toho dává srdce i duši," řekl spoluhráč Marchand.

Za očekáváním jsou ale výkony nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče Bruins v základní části Davida Pastrňáka, který je v týmovém bodování play off s bilancí 2+0 až devátý. V posledním zápase měl čtyři střely na branku, ale neprosadil se.

„Moc mu to tam teď nepadá, ale myslím, že pracoval opravdu tvrdě. Vyhrál spoustu soubojů a byl víc zapojený do hry než v prvních dvou domácích zápasech. Ale je to jen otázka času, kdy to zase přijde. Na to je až moc dobrý," věří v Pastrňákovo probuzení kouč Montgomery.

Třeba se mu jeho přání splní už v noci na sobotu, kdy je ve FLA Live Areně na programu šestý zápas série. A Boston věří, že postupový.

„Když se budeme držet plánu, tak nemám obavy," tvrdil Bergeron.