Hlavní obsah

Matthewse vystřídal Kane. Přes sezonu bude hodně práce, doufá Mrázek mezi tyčemi Chicaga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálepku nadějného mladíka už v zámoří nahradilo označení veterán. Po deseti sezonách v NHL chce Petr Mrázek v brance Chicaga dokázat, že pořád patří mezi hokejovou smetánku.

Foto: Tom Tussey, ČTK/AP

Petr Mrázek v brance Chicaga měl plné ruce práce

Článek

Klukovsky vyhlížejícímu gólmanovi by málokdo hádal 30 let. Jenže roky běží a rodák z Ostravy dál usiluje o průlom. Otázkou je, zda vůbec přichází v úvahu v dresu Blackhawks, kteří jsou uprostřed radikálního řezu.

„V každém týmu je to výzva. A je úplně jedno, kde člověk chytá," řekl pro Sport.cz Mrázek, který na konci června 2021 podepsal tříletý kontrakt s Torontem na 11,4 milionu dolarů, ale u Maple Leafs, i vzhledem k opakovaným zdravotním problémům, vydržel jen rok a letos v červenci byl vytrejdován do Chicaga.

„Těším se, že si zachytám. Doufám, že přes sezonu bude hodně práce. A když zůstanu zdravý, tak věřím, že sezona bude dobrá," prohlásil Mrázek, který nový ročník odstartoval pěti inkasovanými góly na ledě obhájců Stanley Cupu z Colorada.

Ze slavných sestav Blackhawks, které v letech 2010, 2013 a 2015 vyválčily tři Stanley Cupy, už zůstali jen kapitán Jonathan Toews a hvězdný útočník Patrick Kane. Generální manažer Kyle Davidson zásadně obměnil kádr, když se snažil získat výhodné volby v draftu a do funkce kouče uvedl Lukea Richardsona.

Petr Mrázek věří v úspěšnou sezonuVideo: Sport.cz

„Tým máme mladý. Určitě potrvá chvíli, než si všichni zvyknou na nový systém, ale musíme věřit, že se do toho dostaneme," tvrdil Mrázek.

„Zdravotně jsem na tom dobře, tak doufám, že to vydrží. Jsem připravený," dodal gólman, který na tréninku tváří v tvář Kaneovi s Toewsem nepropadá nervozitě. „V Torontu byl zase Matthews, v Detroitu Dacjuk a Zetterberg, v Carolině Aho... V každém týmu jsou hvězdy, ale po tréninku i tady mezi sebou soutěžíme a máme zábavu."

Petr Mrázek patří k českým stálicím v NHLVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: