Hlavní obsah

McDavid byl vyhlášen první hvězdou března v NHL

New York/Praha

Kanadský hokejový útočník Connor McDavid z Edmontonu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého měsíce v NHL. Druhým nejlepším hráčem března se stal ruský gólman Sergej Bobrovskij z Columbusu a mezi trio oceněných se dostal také kanadský útočník Brad Marchand z Bostonu. Anketu o nejlepšího nováčka měsíce ovládl podruhé za sebou kanadský gólman Jordan Binnington ze St. Louis.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Edmontonský Connor McDavid oslavuje gól proti Dallasu Stars.

Článek

Dvaadvacetiletý McDavid si ve 14 březnových duelech přispal 27 bodů za sedm branek a 20 asistencí. Byl tak v tomto období nejproduktivnějším hráčem soutěže. Bodoval ve 12 ze 14 utkání a v jedenácti z nich si připsal minimálně dva body. Kapitán Oilers je celkově v produktivitě druhý se 115 body ze 76 utkání a na vedoucího Nikitu Kučerova z Tampy Bay ztrácí deset bodů.

Bobrovskij během minulého měsíce ve 13 zápasech udržel čtyři čistá konta a vychytal devět výher. Měl průměr 1,74 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 94 procenta. Třicetiletý gólman se v sezoně dělí s 36 výhrami o druhé místo v celkovém pořadí.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Levé křídlo Bostonu Bruins Brad Marchand slaví gól v síti Ottawy Senators.

Třicetiletý Marchand zaznamenal v březnu v 15 duelech 23 bodů za devět gólů a 14 přihrávek. Hned čtyřikrát předvedl tříbodové představení. Celkově mu patří v produktivitě páté místo a poprvé v kariéře dosáhl na hranici 100 bodů. V 79 duelech vstřelil 36 gólů a u 64 asistoval.

Binnington vychytal v devíti březnových vystoupeních šest výher, měl průměr 2,37 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,2 procenta. Celkově má v této sezoně nejnižší průměr 1,85 inkasovaného gólu na utkání a s úspěšností 92,8 procenta se dělí o třetí místo.

Reklama

Související témata: