Hlavní obsah

Michigan č. 3. Ruský útočník oblafnul i Boston

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci v bostonské TD Garden byli v rozpacích, útočník Caroliny Andrej Svečnikov ale dobře věděl, že právě vystřihnul další úspěšný michigan, v NHL už svůj třetí. Za brankou Bruins nabral puk na hokejku a šoupnul ho pod horní tyčku. Majstrštyk!

Hokejista Andrej Svečnikov předvedl v NHL parádní michigan.Video: sntv

 
Článek

Obránce Andrew Peeke se snažil marně a gólman Jeremy Swayman byl u tyče pozdě. Puk se ale odrazil od vnitřní konstrukce a zmátl sudí i diváky. Ale stačil jeden záběr z horní kamery a hned bylo jasno. Hurricanes šli ve 31. minutě do vedení 1:0.

Na začátku zápasu už se přitom kontrolovalo video po pokusu Martina Nečase, ale puk za Swaymanem se lehce dotýkal brankové čáry a sudí českému útočníkovi branku neuznali. U Svečnikova už nebylo pochyb.

„Vždycky tuhle fintu zkouším. Přál bych si, abych ji mohl slavit trochu zábavnějším způsobem. Nikdo si neuvědomil, že je to gól, asi jsem to viděl jen já,“ pousmál se Svečnikov, který tento kousek v NHL zpopularizoval už v roce 2019, když překonal nejprve Davida Ritticha z Calgary a za pár týdnů i brankáře Winnipegu Connora Hellebuycka.

Poté se do finty zvané Michigan úspěšně pustili i Filip Forsberg (Nashville) a Trevor Zegras z Anaheimu, který ji předvedl dokonce třikrát. V noci na středu s ním ale Svečnikov zase srovnal krok.

Pro Hurricanes bylo před play off důležité, že díky výhře 4:1 přeskočili Boston v celkové tabulce Východní konference.

„Několikrát jsme v první třetině neproměnili dobré možnosti, ale Bruins jsme ani nedali moc šancí, to bylo opravdu klíčové,“ pochvaloval si kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Reklama