Hlavní obsah

Minnesota vyměnila útočníka Fialu do Los Angeles

Hokejový útočník Kevin Fiala se v NHL stěhuje z Minnesoty do Los Angeles výměnou za obránce Brocka Fabera a právo výběru v 1. kole na 19. pozici draftu, který se koná příští týden ve čtvrtek a v pátek v Montrealu. Pětadvacetiletý Švýcar s českými kořeny se může stát 13. července nechráněným volným hráčem po skončení roční smlouvy na 5,1 milionu dolarů. Wild podle generálního manažera Billa Guerina nenašli v platovém stropu prostředky na udržení Fialy, která má za sebou nejlepší sezonu v kariéře.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Kevin Fiala se v NHL stěhuje z Minnesoty do Los Angeles

Článek

Fiala si vytvořil maxima 85 body, 33 brankami i s 52 asistencemi z 82 utkání. V šesti zápasech play off si připsal tři přihrávky. V roce 2014 jej draftoval v 1. kole na 11. místě Nashville, odkud se v únoru 2019 stěhoval do Minnesoty výměnou za finského útočníka Mikaela Granlunda.

"Měl skvělou sezonu, připsal si 85 bodů. Ale my nemáme místo v platově stropu. Abychom ho udrželi, museli bychom vyměnit tři nebo dva hráče a oslabit náš tým ještě více. Věděli jsme, že ho budeme muset vyměnit. Potřebujeme mladé hráče, kteří nebudou vydělávat miliony dolarů," řekl Guerin pro NHL.com.

Za devět sezon v NHL má Fiala na kontě 419 zápasů a 283 bodů (124+159). V 35 duelech play off nasbíral 15 bodů (9+6). Se švýcarskou reprezentací získal v roce 2018 stříbro na mistrovství světa v Kodani a Herningu.

Devatenáctiletý Američan Faber působí na University of Minnesota v NCAA. Účastníka únorových olympijských her v Pekingu draftovali Kings v roce 2020 ve 2. kola na 45. pozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články