Hlavní obsah

Místo výprasku bral Winnipeg body, Pavelec zářil. Byl to jeho neuvěřitelný večer, chválil kouč

Dallas

Byl jako zeď, vše se od něj odráželo, téměř každou ránu měl pod kontrolu. Až na jednu, ale hokejisté Winnipegu přesto vyhráli 2:1 a český brankář Ondřej Pavelec pak už místo puků schytával i spoustu pochval. V pokračování NHL na ledě Dallasu byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Ondřej Pavelec (vpravo), kterému k výkonu proti Dallasu gratuluje další brankář Winnipegu Michael Hutchinson.

Článek
Fotogalerie

„Dalo by se mluvit o všem možném a odpovídat na otázky o tomto zápase, ale nerad bych tím odváděl pozornost od výkonu našeho gólmana," vyzdvihoval kouč Paul Maurice kousky českého gólmana.

Sedmadvacetiletý strážce branky Tryskáčů se mohl radovat z prvního vychytaného vítězství od 16. prosince. Od té doby dostal důvěru pouze pětkrát a ve čtyřech předešlých utkáních pokaždé inkasoval čtyři góly. Do brány se stavěl spíše Michael Hutchinson.

Teď Pavelec zastavil prvních 44 střel soupeře, inkasoval až v čase 58:44 a nakonec si připsal 46 zásahů. „Beru výhru. Samozřejmě by to bylo hezčí s nulou, zvlášť, když chybělo tak málo. Ale hokej se prostě hraje šedesát minut," posteskl si Pavelec, který měl na dosah druhý shut-out v sezóně.

Jeho tým se brzy ujal vedení, už ve 4. minutě skóroval Michael Frolík. A rozjížděl se Pavelcův brankářský koncert. Vychytal i Tylera Seguina, třetího v kanadském bodování soutěže. Právě proti němu si připsal zřejmě nejlepší zákrok zápasu. A minutu poté Evander Kane přidal druhý gól Winnipegu.

„Ale on (Pavelec) je hlavní důvod, proč jsme dnes neschytali výprask a naopak jsme získali dva body," prohlásil Maurice. „Ukradl pro nás výhru, stačí se jen podívat na skóre šancí," dodal na adresu českého gólmana Mathieu Perreault, centr Winnipegu.

Reklama

Související témata: