Hlavní obsah

Mojžíš chce opět zkusit štěstí v NHL, tentokrát v Minnesotě

Český hokejový obránce Tomáš Mojžíš si opět zkusí proklestit cestu do NHL. Podle serveru hokej.cz jedná o ukončení angažmá v ruském Novosibirsku a chystá se podepsat dvoucestnou smlouvu s Minnesotou.

Článek

Šestadvacetiletý bek v Novosibirsku odehrál minulou sezónu a přestože přemítal nad jinými nabídkami, dohodl se s vedením Sibiru na dalším působení. Nyní má ale namířeno do zámoří. "Tomáš se takhle rozhodl, domluvil se s Minnesotou, chce se ještě o NHL poprat," uvedl hráčův zástupce Jaromír Henyš pro hokej.cz.

Smlouvu s Wild sice Mojžíš ještě nepodepsal, ale na jejích podmínkách se s klubem již předběžně dohodl. "Novosibirsku jsem již oznámil, že Mojžíš tam nebude. Smlouva ještě nebyla podepsaná, ale je to nepříjemné, protože předběžně jsme byli na všem domluveni," doplnil Henyšův kolega Vladimír Vůjtek mladší.

Bývalý obránce juniorky Pardubic, který prošel mládežnickými reprezentačními výběry, již NHL okusil v barvách dvou klubů. Jako 246. hráče v pořadí ho draftovalo v roce 2001 Toronto, ale o svou šanci musel bojovat v juniorských a nižších soutěžích až do sezóny 2005/06, kdy se v sedmi zápasech objevil v sestavě Vancouveru. Podobně krátké bylo jeho působení v St. Louis o ročník později, kdy naskočil do šesti zápasů. Ve 13 duelech si připsal dva body za gól a asistenci.

Novosibirsk zpráva o Mojžíšovi, který momentálně reprezentuje Česko na světovém šampionátu v in-line hokeji na Slovensku, zaskočila. "Samozřejmě je to nepotěšilo, jenže šlo o rozhodnutí hráče. S Tomášem jsme to probírali, můj názor byl trošku jiný, ale to není podstatné. Mojžíš to chce zkusit, přistoupil na dvoucestnou smlouvu, bude bojovat. Možná si za rok řekneme, že to byl vynikající krok. Budoucnost napoví," uvedl Vůjtek, který musí vyřešit všechny náležitosti s Novosibirskem.

Reklama

Související témata: