Hlavní obsah

Mrázek po operaci, délka pauzy zatím nejasná

Raleigh

Český hokejový brankář Petr Mrázek z Caroliny se podrobil operaci palce na pravé ruce. Upřesnit délku absence osmadvacetiletého odchovance Vítkovic se klub Hurricanes chystá v příštích dnech. Mrázek se zranil už po 167 sekundách sobotního zápasu s Dallasem (4:1) po kolizi se spoluhráčem Maxem McCormickem.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Petr Mrázek, brankář Caroliny.

Článek

Mrázek před zraněním prožil skvělý vstup do sezony, z úvodních tří zápasů udržel dvakrát čisté konto. Podařilo se mu to na úvod sezony 14. ledna na ledě jeho bývalého klubu Detroitu při výhře 3:0. Po porážce 2:4 o dva dny později také v Detroitu vychytal 28. ledna výhru proti Tampě Bay 1:0.

V této sezoně inkasoval z 66 střel jen třikrát, má průměr 0,99 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,5 procenta. Vládne tak statistikám soutěže.

V NHL má Mrázek na kontě za Detroit, Philadelphii a Carolinu 267 zápasů, v kterých vychytal 124 vítězství. Drží si průměr 2,60 gólu na utkání, úspěšnost zákroků 91,1 procenta a má 23 čistých kont. V 27 duelech play off dosáhl na 11 výher, má průměr 2,31, úspěšnost 91,4 a připsal si pět nul.

Reklama

Související témata: