Hlavní obsah

Mrázek si kvůli zranění třísel za Toronto nezachytá další čtyři týdny

Toronto

Český hokejový brankář Petr Mrázek si kvůli problémům s třísly za Toronto nezachytá v příštích čtyřech týdnech. Maple Leafs zařadili devětadvacetiletého ostravského rodáka, jenž za ně v sezoně NHL dosud nastoupil jen dvakrát, na seznam zraněných hráčů.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Petr Mrázek si minimálně další čtyři týdny nezachytá

Článek

Mrázek se zranil hned při debutu za Toronto 14. října v utkání proti Ottawě, které kvůli potížím s třísly nedochytal. Vynechal šest zápasů a vrátil se 30. října v duelu proti Detroitu a 27 zákroky pomohl k výhře 5:4.

Minulý týden kryl Mrázek ve dvou zápasech ze střídačky záda druhému gólmanovi Maple Leafs Jacku Campbellovi, i když podle trenéra Sheldona Keefea nebyl ještě úplně zdravý. V sobotu už byl na lavičce místo něj Joseph Woll, jehož tým povolal z farmy.

"To je prostě povaha těchto zranění, které souvisí s brankářskou pozicí. Vždycky je to riziko," řekl Keefe novinářům. "Chceme Petra zdravého. Rádi bychom měli dvojici gólmanů, kteří budou spolupracovat a podělí se o zápasovou zátěž," dodal kouč slavného kanadského klubu.

Mrázek přišel v létě do Toronta jako volný hráč a v červenci podepsal tříletý kontrakt na 11,4 milionu dolarů. V NHL působí od sezony 2012/13, za Detroit, Philadelphii, Carolinu a nyní Toronto odchytal 277 zápasů.

Reklama

Související témata: