Hlavní obsah

Na sexuální skandál v NHL doplatila slovenská legenda

Chicago/Praha

Zámořská NHL je stále otřesena skandálem kolem sexuálního napadení. Poté, co kanadský hokejista Kyle Beach přiznal, že obětí obtěžování ze strany video kouče Chicaga Brada Aldriche ze sezony 2009/10 byl právě on, toto téma hýbe zámořskými sportovními médii. Na situaci doplatila i slovenská legenda Marian Hossa, který vzhledem k okolnostem přišel o plánovaný ceremoniál v Chicagu, kde mu klub měl vzdát poctu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská hokejová legenda Marián Hossa si musí na slavnostní večer v Chicagu počkat.

Článek

Slavnostní událost s názvem „Marian Hossa Legacy Night" se měla konat 9. listopadu před zápasem s Pittsburghem. Jenže v Chicagu nyní nemají po otřesech spojených se skandálem na pořádání oslav ani pomyšlení.

„Chicago Blackhawks a Marian Hossa se dohodli na zatím nespecifikovaném odložení Marian Hossa Legacy Night. Po diskuzi s Dannym Wirtzem (generálním ředitelem Chicaga Blackhawks), Jaimem Faulknerem (prezidentem pro obchodní operace) a Marianem (Hossou) se všichni shodli, že pro naši organizaci momentálně nastal důležitý čas spíše na reflexi než na slavení," stojí v prohlášení klubu.

Hossa získal s Blackhawks třikrát Stanleyův pohár (2010, 2013, 2015). Do Chicaga přišel v roce 2009 jako volný hráč a v klubu strávil posledních osm let své profesionální kariéry.

Za Blackhawks odehrál 534 zápasů v základní části NHL, v nichž nastřílel 186 gólů a nasbíral 229 asistencí. V play off přidal ve 107 duelech 73 bodů (21+52). Kariéru ukončil v roce 2017 kvůli kožním problémům způsobeným alergií na hokejovou výstroj.

Reklama

Související témata: