Hlavní obsah

Nečas byl v NHL vyhlášen třetí hvězdou týdne

Aktualizováno

Hokejový útočník Martin Nečas z Caroliny byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne v NHL. Ve čtyřech zápasech nevyšel dvaadvacetiletý centr ani jednou naprázdno, připsal si sedm bodů za dvě branky a pět nahrávek. Jako první hvězda byl oceněn útočník Mark Stone z týmu Vegas, druhou je brankář Thatcher Demko z Vancouveru.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Martin Nečas (vlevo) z Caroliny v souboji s Masonem Marchmentem z Floridy.

Článek

Nečas vylepšil svou bilanci v ročníku na 18 bodů z 21 utkání, když čtyřikrát skóroval a přidal 14 asistencí. Je pátým nejproduktivnějším hráčem mužstva, ale vedoucí Vincent Trocheck má na kontě jen o čtyři body více. Nejlepším Nečasovým vystoupením za uplynulý týden byl hned první zápas minulé pondělí. Při výhře 3:2 na ledě Floridy byl u všech gólů týmu (1+2) a zápas rozhodl druhou vítěznou trefou v prodloužení v této sezoně.

Hurricanes i díky přispění rodáka z Nového Města na Moravě prodloužili vítěznou sérii na pět utkání a aktuálně jsou třetím bodově nejúspěšnějším týmem v lize. V Centrální divizi ztrácí jediný bod na Tampu Bay, která obhajuje Stanley Cup.

Stone byl s deseti body nejproduktivnějším hráčem minulého týdne a také nejlepším nahrávačem, když za čtyři starty nastřádal dva góly a osm asistencí. Golden Knights výrazně pomohl k prodloužení vítězné šňůry už na šest utkání. Také zazářil nejvíce v pondělí, když si při vítězství 5:4 nad Minnesotou připsal pět asistencí. Stanovil tím nové osobní i klubové maximum. Celkem má v sezoně 27 bodů (6+21) z 21 duelů.

Canucks odehráli v minulém týdnu rovněž čtyři zápasy, a když byl v brankovišti Demko, pokaždé zvítězili. Za tři odchytaná utkání inkasoval dohromady pouze třikrát, měl vynikající úspěšnost zákroků 96,9 procenta a připsal si první čisté konto v NHL. Minulé pondělí pochytal 27 střel Winnipegu a pomohl k triumfu 4:0 na jeho ledě. V sezoně Demko za 17 utkání inkasoval v průměru 2,87 gólu a má úspěšnost 91,3 procenta.

Reklama

Související témata: