Hlavní obsah

Carolina - Nashville 5:3Nečas pomohl v NHL dvěma body Carolině k výhře nad Nashvillem

Aktualizováno

Útočník Martin Nečas přispěl v pátečním utkání NHL dvěma asistencemi k výhře hokejistů Caroliny 5:3 nad Nashvillem. V této sezoně nasbíral rodák z Nového Města na Moravě 26 bodů (8+18) a je pátým nejproduktivnějším Čechem v soutěži. Hurricanes vylepšili nepříznivou bilanci z poslední doby, vyhráli podruhé z šesti zápasů a ve vyrovnané tabulce Východní konference se posunuli na druhé místo. Vedoucí Florida porazila Minnesotu 6:2 a má o tři body víc.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Český útočník Martin Nečas (vlevo) oslavuje se spoluhráčem Jesperim Kotkaniemim gól v utkání NHL proti Nashvillu.

Článek

Nečas spoluhráčům připravil první dvě trefy. Poprvé se zapsal do statistik v 11. minutě, kdy po buly přistrčil puk obránci Bradymu Skjeiovi, jenž se prosmýkl až před brankáře Juuseho Sarose a bekhendovou střelou otevřel skóre. Druhý gól přidal po asistenci českého útočníka v úvodu druhé třetiny Jesperi Kotkaniemi. Nečas zatáhl puk do útočného pásma, křižným pasem našel finského centra a ten nadvakrát Sarose prostřelil.

Nečas spoluhráčům připravil první dva góly. Poprvé se zapsal do statistik v 11. minutě, kdy po buly přistrčil puk obránci Bradymu Skjeiovi, jenž se prosmýkl až před brankáře Juuseho Sarose a bekhendovou střelou otevřel skóre. "Povedlo se mi docela dobře přečíst hru. Našel jsem si volný prostor, kterým jsem se s pukem dostal před branku, a bekhendem jsem prostřelil brankáře," popsal úvodní trefu Skjei.

Druhý gól přidal po asistenci českého útočníka v úvodu druhé třetiny Jesperi Kotkaniemi. Nečas zatáhl puk do útočného pásma, křižným pasem našel finského centra a ten nadvakrát Sarose překonal.

Nashville ve 39. minutě zásluhou Lukea Kunina snížil, ale Jaccob Slavin sekundu před koncem druhé části vrátil domácím dvoubrankové vedení. Na 4:1 zvýšil ve 47. minutě Andrej Svečnikov. Panthers šest minut před koncem odvolali brankáře a zásluhou Filipa Forsberga a Tannera Jeannota snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat už nestihli, při pokračujícím risku bez gólmana inkasovali popáté a prohráli čtvrtý zápas za sebou.

"Prohráli jsme, ale při hře bez brankáře jsme dokázali odvést výbornou práci. Dostali jsme hráče do předbrankového prostoru a díky dvěma trefám jsme se dostali zpět do hry. Tento styl hry bychom měli přenést do dalšího zápasu," komentoval závěr zápasu Forsberg.

Florida potvrdila na ledě Minnesoty dobrou formu a vyhrála osmý z posledních deseti zápasů. O polovinu gólů Panthers se zasloužil Mason Marchment. "Jsem rád, že se mu povedlo vstřelit hattrick. Už v Columbusu dal dva góly a měl několik zajímavých příležitostí, aby se prosadil i potřetí, ale nepadlo mu to tam," řekl trenér Panthers Andrew Brunette. "V posledních zápasech hraje s obrovským sebevědomím. Je výborný na puku a vyhoví si se spoluhráči. Z toho plynou jeho góly," pokračoval.

Dvě asistence si připsal Jonathan Huberdeau. Nejproduktivnější hráč Panthers s 51 gólovými přihrávkami vládne celé NHL a s 68 body se dotáhl v čele produktivity soutěže na vedoucí edmontonské duo Leon Draisaitl, Connor McDavid. Kanadský útočník se stal prvním hráčem v historii Panthers, který nasbíral více než 50 asistencí ve třech sezonách. Dvakrát se to v dresu Floridy podařilo Ollimu Jokinenovi a Aleksanderu Barkovovi.

Povedeným výkonem oslavil stý zápas v NHL nejproduktivnější hráč Minnesoty Kirill Kaprizov. Gól a asistence ruského útočníka ale vysokou prohru Wild neodvrátily. Obránce Floridy Radko Gudas odehrál 20 minut a zaznamenal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

V zápase Dallasu s Chicagem se čeští hokejisté neprosadili. Stars s Radkem Faksou porazili Kubalíkovy Blackhawks 1:0 po samostatných nájezdech a vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů.

Ve druhém utkání za Vegas po předchozí téměř roční pauze vynucené potížemi se zády a operací si připsal první bod Jack Eichel. Pětadvacetiletý americký útočník, který přišel do týmu Golden Knights už loni v listopadu z Buffala, kde hrál šest let a byl kapitánem týmu, asistoval v domácím zápase proti Los Angeles u gólu Maxe Paciorettyho na 3:2.

Golden Knights ale o vedení přišli, podlehli Kings 3:4 v prodloužení a prodloužili čekání na výhru na tři zápasy.

Výsledky zápasů NHL:
Carolina - Nashville 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky: 47. a 60. A. Svečnikov, 11. Skjei (M. Nečas), 26. Kotkaniemi (M. Nečas), 40. Slavin - 39. Kunin, 55. F. Forsberg, 58. Jeannot. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18 911. Hvězdy zápasu: 1. A. Svečnikov, 2. Skjei, 3. M. Nečas (všichni Carolina).
Chicago - Dallas 0:1 po sam. nájezdech
Rozhodující sam. nájezd Peterson. Střely na branku: 34:29. Diváci: 19 845. Hvězdy zápasu: 1. Oettinger (Dallas), 2. M.-A. Fleury (Chicago), 3. Seguin (Dallas).
Minnesota - Florida 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)
Branky: 8. Kaprizov, 50. Zuccarello - 11., 13. a 55. Marchment, 29. Duclair, 42. Ekblad, 54. Verhaeghe. Střely na branku: 26:35. Diváci: 18 300. Hvězdy zápasu: 1. Marchment, 2. Ekblad, 3. Bobrovskij (všichni Florida).
Vegas - Los Angeles 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 9. a 27. Pacioretty, 16. R. Smith - 21. a 63. A. Kempe, 16. Athanasiou, 38. Danault. Střely na branku: 24:31. Diváci: 18 238. Hvězdy zápasu: 1. A. Kempe (Los Angeles), 2. Pacioretty, 3. Marchessault (oba Vegas).

Reklama

Související témata: