Hlavní obsah

Toronto - Carolina 8:6Nečas si poprvé v NHL připsal čtyři body, Hurricanes ale prohráli

Toronto

Zažil nejvydařenější večer v kariéře v NHL, poprvé si v utkání nejlepší ligy světa připsal čtyři body a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu! Přesto hokejista Caroliny Martin Nečas opouštěl led v Torontu se sklopenou hlavou. Dvacetiletý český útočník dvakrát skóroval, přidal asistence na další dva góly, hosté však nakonec po divokém průběhu zápasu podlehli 6:8.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Český útočník Martin Nečas (vpravo) se se spoluhráči z Caroliny raduje z gólu v utkání NHL proti Torontu.

Článek
Fotogalerie

Jeho krajan Petr Mrázek se do branky Hurricanes postavil v šesté minutě za stavu 3:0 pro domácí tým, svými zákroky spoluhráče dlouho držel a pomohl mužstvu k obratu na 5:3. V závěrečné třetině ale čtyřikrát inkasoval.

Jediný vícebodový večer (1+1) dosud Nečas ve slavné lize zažil v listopadovém utkání s Ottawou. V prosinci přitom poprvé bodoval až přihrávkou v sobotním zápasu proti Floridě. Nyní si vylepšil bilanci na osm branek a 13 asistencí v sezoně.

V brance hostů začal James Reimer, který při úvodním náporu Toronta čtyři střely zneškodnil, ale na tři další nestačil. V šesté minutě ho tak vystřídal Mrázek, který ve zbytku zápasu pochytal 27 puků.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Petr Mrázek v brance Caroliny zažil v Torontu ohnivou přestřelku.

První velký zvrat v utkání začal brankou Brocka McGinna v oslabení ve 14. minutě. Nečas pak v závěru první třetiny šikovnou tečí zády k brance naopak využil přesilovku a v 36. minutě pohotovou střelou vyrovnal. Za dalších 64 sekund už Carolina vedla 5:3, když Nečas krátce po svém druhém gólu přihrál po úspěšném napadání zpoza branky Eriku Haulovi a pak se prosadil i Andrej Svečnikov.

Tři góly během necelé minuty!

Toronto poprvé překonalo Mrázka až v úvodu třetí třetiny. Hostům vrátil dvoubrankový náskok Haula po další Nečasově asistenci, ale hráči Maple Leafs se pak během necelé minuty prosadili třikrát, z toho dvakrát Mitchell Marner, a otočili na 7:6. Poslední gól dal Pierre Engvall do prázdné branky a Toronto vyhrálo popáté za sebou.

Výsledek pondělního utkání NHL:
Toronto - Carolina 8:6 (3:2, 0:3, 5:1)
Branky: 52. a 52. Marner, 1. Spezza, 4. W. Nylander, 6. Tavares, 43. Matthews, 52. Barrie, 59. Engvall - 20. a 36. Nečas, 36. a 46. Haula (na obě Nečas), 14. B. McGinn, 37. A. Svečnikov. Střely na branku: 39:41. Petr Mrázek odchytal za Carolinu 54:09 minuty, inkasoval čtyři góly z 31 střel a úspěšnost zásahů měl 87,1 procenta. Diváci: 19 176. Hvězdy zápasu: 1. Marner, 2. Tavares (oba Toronto), 3. Nečas (Carolina).

Reklama

Související témata: