Hlavní obsah

Nečasova dokonalost, Ovečkinovo svérázné vítání. Washington je záhada, která se rve o play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastně to vůbec nedává smysl. Hokejisté Washingtonu mají šestý nejhorší rozdíl ve skóre ze všech týmů NHL (-30), v sestavě jen dva útočníky, kteří přelezli dvacetigólovou hranici, brankáře, co nijak přehnaně nezáří… A stejně se Capitals tlačí do play off. V noci na sobotu si připsali důležité body tenisovou výhrou 7:6 nad silnou Carolinou, kterou v nájezdech stanovil Dylan Strome.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Centr Washingtonu Michael Sgarbossa (vlevo) a forvard Caroliny Martin Nečas v zápase NHL

Článek

Proti Hurricanes domácím navíc chyběl Tom Wilson, který dostal šestizápasový flastr za zákrok hokejkou v utkání s Torontem. Jenže Capitals si poradili i bez něj, když Sonny Milano zaznamenal první hattrick v kariéře a kapitán Alex Ovečkin 24. gólem v sezoně snížil náskok Waynea Gretzkyho na čele historické statistiky na 48 branek.

„Bojujeme, jak se dá. Někdy to není moc pohledné, dostáváme zbytečné góly, ale dokážeme se přes to přenést,“ tvrdil obránce John Carlson.

Jen Montreal, Columbus, Anaheim, Chicago a San Jose mají horší gólový rozdíl ve skóre než Washington. Ten je sice bod pod čarou postupu, ale má zápas k dobru na momentálně osmý Detroit.S Carolinou to byla gólová divočina jak víno. Hosté vedli 1:0, 2:1 a 4:3. Na 6:6 svým třetím gólem v zápase vyrovnával v 58. minutě Sebastian Aho po asistenci Martina Nečase, který už v závěru druhé třetiny naprosto fantastickým způsobem předložil gólovou přihrávku na Bradyho Skjeie. Český útočník opět předvedl, jakým je skvělým bruslařem, když si povodil beka Trevora van Riemsdykea a spoluhráči servíroval puk. Podruhé v NHL tak Nečas překonal hranici 50 bodů, aktuálně je na bilanci 22+29.

„Snaha byla, ale taky hodně chyb, vyloučení,“ mínil Aho. „Bláznivý zápas, ale kluky musím pochválit, že z něj dokázali vykutat bod,“ tvrdil kouč Caroliny Rod Brind’Amour.

Zvláštní příchuť měla gólová noc pro novou akvizici Hurricanes Jevgenije Kuzněcova, který ve Washingtonu strávil skoro jedenáct sezon a získal s ním Stanley Cup (2018). Od dlouholetého kámoše Ovečkina se taky dočkal svérázného přivítání. Hned při prvním přerušení domácí hvězda podrazila krajana u mantinelu. Ale Kuzněcovův úsměv naznačil, že něco podobného asi čekal.

Diváci každopádně někdejšího oblíbence vřele uvítali jásotem a aplausem, když se v hale promítaly na kostce Kuzněcovovy nejlepší washingtonské momenty.

„Chci poděkovat za všechny dobré i špatné vzpomínky,“ řekl Rus, jehož působení u Capitals skončilo druhým pobytem v asistenčním programu na pomoc hráčům bojujícím se závislostmi. 8. března byl pak vyměněn do Caroliny.

Pokud ale Washington v závěru základní části ještě zabere, není vyloučeno, že by se mohl utkat s Hurricanes hned v prvním kole play off. To už by asi fanoušci Capitals Kuzněcova v aréně tak rádi neviděli.

Reklama