Hlavní obsah

Nečasova paráda rozdivočela komentátora, Čecha chválil i spoluhráč, který přišel o vítěznou trefu

Vystřelil a za chvíli skákal radostí. Komentátor burácel a do mikrofonu nadšeně křičel. Český útočník Martin Nečas parádní ranou rozhodl o vítězství své Caroliny na ledě Tampy Bay 2:1 v prodloužení a radostně křepčil se spoluhráči na ledové ploše. „Kroužil jsem útočnou třetinou, obránce Hedman mi pak dal trochu prostoru, tak jsem přes něj vypálil a vyšlo to," jásal hrdina Hurricanes, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Kim Klement, Reuters

Martin Nečas (88) z Caroliny dává gól proti Tampě Bay.

Článek
Fotogalerie

V prodloužení, kdy se hraje tři na tři, Nečas zavezl puk do útočné třetiny. Z pozice pravého křídla ledabyle nabruslil do levého kruhu a rána zápěstím se zastavila až v síti, šikovný chlapík s číslem 88 na dresu tak odstartoval radost týmu Caroliny.

Ta během prodloužení dopravila puk do sítě Tampy dokonce podruhé. V čase 61:39 a někteří hráči už mířili do šatny, ale po trenérské výzvě byla branka Bradyho Skjeie odvolána kvůli ofsajdu Vincenta Trochecka. „Jednou se prosadím, dám gól v prodloužení a ono to skončí ofsajdem," kabonil se na oko Skjei. „Pořád jsme ale věřili, že zápas zvládneme vyhrát a díky Nečasovu krásnému gólu jsme to dokázali," lebedil si.

Smutný a zklamaný tak opouštěl ledovou plochu gólman poražených Andrej Vasilevskij, který má mimochodem na dresu číslo 88 jako Nečas. Jeho 29 úspěšných zákroků k úspěchu nevedlo. „Brankáři chytali skvěle na obou stranách. Právě díky nim padlo jen málo gólů, ale jinak to byl vzrušující zápas," ocenil výkony brankářů trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Reklama

Související témata: