Hlavní obsah

Nemožné! Vaněček zákrokem snů okouzlil NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten večer patřil jemu. Jednoznačně. Český brankář ve službách New Jersey Devils Vítek Vaněček jasně ukázal, proč do něj Ďáblové vkládají tolik nadějí. Parádním výkonem pomohl ve slavné NHL k vítězství nad Chicagem 4:2. A co víc. Na konci první třetiny vytasil zákrok, nad kterým žasli i vyhlášení zámořští experti.

Sestřih utkání NHL Chicago Blackhawks - New Jersey DevilsVideo: sntv

 
Článek

Hokejisté New Jersey Devils mají za sebou v letošním ročníku jedenáct zápasů, do osmi z nich nastoupil právě Vaněček. Nejinak tomu bylo v noční bitvě proti Chicagu. Rodák z Havlíčkova Brodu navíc okamžitě ukázal, proč v sedmi vítězných zápasech Ďáblů stál hned šestkrát v brance právě on.

Vaněčka sice překonal už po necelých dvou minutách hry Hall, hosté ale utkání díky Marcerovi a Willmanovi do konce úvodní třetiny otočili. Právě na jejím konci však předvedl zákrok snů český gólman. Po chybě v obraně Devils se na českého gólmana řítili proti jedinému obránci hned dva hráči Blackhawks.

S osamoceným bránícím bekem si bez problémů poradili a na Tylera Johnsona už zívala prakticky zcela prázdná branka. Když však fanoušci Jestřábů pomalu slavili jisté vyrovnání, Vaněček neuvěřitelným zákrokem ukázal, že chytit se dá opravdu leccos a parádní robinzonádou zachránil svému týmu vedení.

„Byl to zákrok, který se bude objevovat ve videích s akcemi sezony. Takové momenty dokážou tým nabudit a dnes se to ukázalo. Chytili jsme díky tomu rytmus, který nám pomohl k důležité výhře,“ žasl nad výkonem českého gólmana trenér Devils Lindy Ruff.

New Jersey ve třetí třetině díky Lazarovi zvýšilo na dvoubrankový rozdíl, a i když se domácí díky Donatovi ještě jednou dostali na dostřel, definitivní jistotu dal hostům gólem do prázdné branky McLeod.

Vaněček se tak mohl pochlubit fantastickou úspěšností zákroků přes 94 procent. New Jersey patří v tabulce Východní konference třetí místo za prvním Bostonem a New York Rangers.

Reklama