Hlavní obsah

Nevídaná krádež! Pastrňák s Krejčím slavili předčasně

Boston/Praha

David Pastrňák už měl ruce nad hlavou na znamení oslavy gólu. Jeho krajan David Krejčí zrovna tak. Hokejisté Bostonu byli přesvědčení, že jejich vytrvalé úsilí konečně došlo naplnění a osm vteřin před koncem základní hrací doby přeci jen našli recept na vynikajícího gólmana New Jersey Mackenzieho Blackwooda a vyrovnáním na 1:1 si vynutí prodloužení. Jenže jejich radost byla předčasná. Čtyřiadvacetiletý kanadský brankář totiž svůj bezchybný výkon korunoval báječným zákrokem, který jistě nebude chybět v posezonních sestřizích.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Báječný zákrok gólmana Devils Mackenzieho Blackwooda v samém závěru utkání s Bostonem.

Článek

Bruins v nedělním utkání NHL útočili na prodloužení pětizápasové bodové série, jenže od 17. minutě museli dohánět manko po trefě Kylea Palmieriho. To se jim nakonec nepodařilo, přestože několikrát byli velmi blízko. Zejména v závěru třetí třetiny...

V 59. minutě dokonce Patrice Bergeron při hře Medvědů bez gólmana Haláka dostal puk do branky a rozhodčí nejprve jeho zásah uznali. Jenže střídačka Devils si vyžádala trenérskou vyzvu a přezkoumání celé situace.

A kontrolou u videa sudí zjistili, že Blackwood už měl chvilku předtím kotouč pod kontrolou, než mu jej zpod lapačky vypíchnul David Krejčí, takže Bergeronovu trefu odvolali.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Hvězdný útočník Bostonu David Pastrňák (88) v akci se soupeřem z New Jersey Devils Damonem Seversonen (28).

Pouhých osm vteřin před vypršením základní hrací doby měli hokejisté Bostonu podruhé za to, že se jim po dorážce Nicka Ritchieho přeci jen podařilo srovnat. Jenže Blackwood puk, který už byl větší částí za brankovou čárou, zázračně vykopl špičkou brusle.

Ve hře se pokračovalo dál, vteřinu před koncem při přerušení hry zkontroloval celou situaci videorozhodčí, který potvrdil, že puk nebyl celým svým objemem za čárou, takže Blackwood se mohl radovat z prvního čistého konta v sezoně a ze šestého ve své kariéře v NHL.

"Snažil jsem se natáhnout nohu, jak nejvíc jsem uměl. Připadalo mi, že jsem to stihl, ale jistý jsem si nebyl," přiznal kanadský gólman, jenž zlikvidoval 40 střel Medvědů včetně šesti Davida Pastrňáka a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Reklama

Související témata: