Hlavní obsah

Neviditelný gól? Mrázka zaskočila kuriózní trefa, Blackhawks mu nepomáhají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další spolehlivý výkon podepřený 23 úspěšnými zákroky. Čárka do rubriky „Výhry“ se za něj v NHL ale brankáři Chicaga Petru Mrázkovi nepočítala. Mohl za to i gól, kterého si v reálném čase málokdo všiml. Blackhawks nakonec doma podlehli Minnesotě 1:2.

Zákroky Petra Mrázka v zápasech proti Edmontonu a Minnesotě Video: NHL.com

 
Článek

Ve 13. minutě napřáhl útočník Wild Jake Lucchini, za Mrázkem to cinklo, ale sudí rozpažil a komentátor utkání mluvil o střele, která se patrně odrazila od dvou tyček. Hrálo se dalších skoro dvacet sekund, než zazněla siréna a upozornila aktéry i diváky, že vlastně sledovali gólovou situaci.

„Viděl jsem, že puk trefil tyč,“ řekl Lucchini. „Myslel jsem, že se to odrazilo ven, ale ten druhý zvuk nezněl jako tyčka. Upřímně: vůbec jsem neměl tušení,“ líčil sváteční střelec, který skóroval poprvé od 1. ledna 2023. „Každý gól, co v NHL vstřelíte, je výjimečný. Obzvlášť v United Center proti Blackhawks.“

Bez zraněného Connora Bedarda ale domácí tým nedělá slavné značce moc dobrou reklamu. Chicago je poslední v celkové tabulce, a i když se Mrázek může rozkrájet, prohry přibývají.

V posledních čtyřech startech zlikvidoval 31letý brankář 111 ze 118 střel, což je úspěšnost zásahů 94 procent. Proti Minnesotě vystrčenou hokejkou spektakulárně vyzrál i na únik Kirilla Kaprizova. Jenže Blackhawks za poslední tři duely vstřelili jediný gól a ani ten jim žádný bod nepřinesl, jelikož deset minut před koncem nechali před Mrázkem volného Marcuse Foligna.

„Na obou stranách hřiště jsme přestali hýbat nohama,“ vyčítal hráčům nedostatečný pohyb kouč Luke Richardson.

Mrázek koncem ledna podepsal novou dvouletou smlouvu na 8,5 milionu dolarů, od té doby ovšem v brance neprožil vítězné pocity. Rozhodně to ale není jeho vina.

Reklama