Hlavní obsah

Nezpůsobilý. Pastrňák před play off chyběl na tréninku. Co se děje?

Hokejisté Bostonu Bruins začnou v noci z úterý na středu boje o Stanleyův pohár, ale na posledním tréninku před startem série s Carolinou chyběly dvě klíčové opory týmu – nejlepší střelec David Pastrňák a brankář Tuukka Rask, kteří byli podle oficiální informace klubu „nezpůsobilí k účasti“.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

David Pastrňák (88) z Bostonu a brankář Washingtonu Braden Holtby (70).

Článek

Kouč Bruins Bruce Cassidy nicméně uklidňoval nervozitu fanoušků s tím, že oba by měli být pro úvodní zápas play off k dispozici.

„Nebyli způsobilí k účasti na tréninku, ale očekávám, že zítra vyjedou na led," vysvětloval kouč.

Den volna pro největší hvězdy ale možná vzhledem k neobvyklému programu není zase takovým překvapením. Boston ještě v neděli hrál duel skupiny o nasazení pro play off s Washingtonem (1:2) a už o dva dny později začne boje o Stanley Cup.

„Jeden den navíc, abychom se mohli dát pořádně dohromady, by byl dobrý, ale tenhle luxus prostě nemáme. Začínáme už v úterý, program je zkrátka takový, jaký je. Po neděli by se den odpočinku hodil, ale možná je dobře, že do toho rovnou vlétneme," uvažoval Cassidy.

Věří, že od začátku série proti týmu Petra Mrázka a Martina Nečase bude mít k dispozici kompletní tým.

„Máme teď za sebou dobré a tvrdé zápasy, v nichž šlo ale jen o nasazení. Už je načase zahrát si první ostrý zápas, na který doufám budeme všichni zdravotně fit," dodal trenér.

Reklama

Související témata: