Hlavní obsah

NHL chce vidět pohromadě Forsberga s Näslundem

PRAHA

V pondělí začaly kluby NHL lovit hokejisty, kteří mají v zámoří status nechráněných volných hráčů a mohou tak o své budoucnosti jednat s jakýmkoliv zájemcem. Na seznamu figuruje i řada velkých hvězd, přičemž dvě z nich - švédské útočníky Petera Forsberga a Markuse Näslunda by rádo vidělo pohromadě hned několik generálních manažerů.

Článek

Forsberg a Näslund se velmi dobře znají, společně začínali ve švédském klubu MoDo Hockey i v juniorských reprezentacích Tre kronor. Manažeři klubů z NHL by tak nyní rádi využili jejich sehranosti ku svému prospěchu. Zájem získat oba hráče už projevili v Coloradu, Bostonu, Vancouveru, Pittsburghu, Detroitu či u New York Rangers.

Zahrají si Forsberg a Näslund v jednom klubu NHL?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Velké šance se přisuzují Coloradu, kde Forsberg působí od roku 1994 a s klubem jej pojí velmi dobré vztahy. Ostatně stejně jako Näslunda k Vancouveru, kde už některé deníky vyzvaly fanoušky, aby sepsaly důvody pro to, aby kapitán týmu v klubu zůstal. Vše se ale odvíjí od peněz. Kluby NHL musí díky nové kolektivní smlouvě rázně šetřit a obě útočné hvězdy nebudou rozhodně hrát za hubičku.

Touhou hrát spolu zase v jednom útoku se každopádně netají ani Forsberg s Näslundem. Naposledy se jim to poštěstilo během uplynulé výluky v NHL, kdy se oba vrátili do Örnsköldsviku a znovu oblékli dres mateřského MoDo. Hráli spolu však jen krátce, protože Forsberg si nejprve zlomil kůstku v zápěstí a po návratu navíc utrpěl otřes mozku.

Reklama