Hlavní obsah

NHL nenašla žádné důkazy, že by hokejista Kane sázel na vlastní zápasy

Vedení NHL nenalezlo žádné důkazy, že by hokejista Evander Kane sázel na vlastní zápasy a snažil se je úmyslně prohrát. Třicetiletého útočníka San Jose z toho v červenci obvinila v příspěvcích na Instagramu jeho manželka, s níž se rozvádí.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Hokejista San Jose Sharks Evander Kane

Článek

NHL uvedla, že prověřila všechny dostupné dokumenty a vyslechla řadu osob včetně Kanea. Jeho manželka Anna odmítla odpovídat. "Vyšetřování nepřineslo žádné důkazy, že by pan Kane sázel na zápasy NHL nebo že by se v nich nesnažil o vítězství Sharks," napsalo vedení ligy v prohlášení.

Kaneova záliba v sázení vyšla najevo už dříve. V roce 2019 kanadského útočníka žalovalo kasino v Las Vegas za to, že nezaplatil dluh půl milionu dolarů, které prohrál během play off proti místním Golden Knights. Manželka ho letos v létě označila za "člověka chorobně závislého na sázení" a obvinila ho i ze sexuálního a fyzického týrání.

Kane má za sebou třetí rok ze sedmiletého kontraktu na 49 milionů dolarů. Bývalý hráč Atlanty a Buffala byl v minulé sezoně s 49 body z 56 zápasů nejproduktivnějším hráčem San Jose před Tomášem Hertlem.

Reklama

Související témata: