Hlavní obsah

O dohrání NHL na neutrálních místech se zatím s hráči nejednalo

New York

Šéf hráčské asociace NHLPA Donald Fehr zatím nejednal s vedením NHL o žádných konkrétních podrobnostech plánu dohrát sezonu na neutrálních hřištích. S návrhem přišel minulý týden druhý nejvýše postavený funkcionář ve vedení severoamerické hokejové soutěže Bill Daly, se zástupci hráčů ale zatím tuto variantu funkcionáři neprobírali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chicaga Corey Crawford inkasuje při pražském zápase NHL od Travise Konecneho z Philadelphie. Ilustrační foto.

Článek

"Víme jen, že prověřují všechny možnosti, což zahrnuje neutrální dějiště. Neutrální je definováno jako místo, které není domácím hřištěm žádného z týmů NHL. Tahle diskuse ale ještě neproběhla," uvedl Fehr.

Jakékoliv úvahy o obnovení sezony ale podle Fehra mohou přijít na řadu až poté, co úřady uvolní současná opatření o zákazu shromažďování, cestování a další zdravotní omezení.

Nejlepší hokejová liga světa se zastavila 12. března. V základní části zbývá týmům odehrát 11 až 14 zápasů. Podle některých informací by se mohlo hrát například v Grand Forks, Manchesteru či kanadském Saskatoonu. S možností využít arén a stadionů na neutrálních místech bez přítomnosti diváků pracují podle médií také ostatní profesionální ligy v USA.

Reklama

Související témata: