Hlavní obsah

Obranáři Anaheimu rozhodují finále

Jejich hlavním úkolem je uhlídat ofenzivní hrozbu řady Alferdsson, Spezza, Heatley. „Checking line“ Anaheimu v úvodních dvou zápasech svůj úkol splnila a nad plán přidala dva vítězné góly. Na rozhodující trefu Travise Moena v úvodním finálovém duelu navázal ve středu jediným gólem utkání Samuel Pahlsson.

Článek

Pahlsson se dokázal prosadit v 55. minutě, kdy obral ve středním pásmu o puk Heatleyho, protáhl se kolem Alfredssona a přes obránce Corva poslal puk za záda gólmana Emeryho. Jeden z nejlepších defenzivních útočníků NHL tak potvrdil větší aktivitu Ducks, která dlouho nenesla výsledek.

„Celý zápas jsme dřeli a snažili se vstřelit gól, ale Emery nám to nedovolil. Je to ale zábava. Hrajeme jednoduše svoji hru, snažíme se soupeři co nejvíc znepříjemnit život. Zachytáváme jejich výpady na obranné modré a těžíme z protiútoků,“ vysvětloval spokojený Pahlsson po středečním duelu.

Série hraná na čtyři vítězství se nyní stěhuje do Ottawy a zámořští komentátoři upozorňují, že nad Senators visí statistická hrozba: ve finále Stanley Cupu ve 29 případech ze 30 vyhraje tým, který ovládne úvodní dva duely. Hokejisté Ottawy však podobné úvahy nepřipouštějí. „Každý, kdo odepisuje tenhle tým, je blázen. Vracíme se domů vyhrát oba zápasy,“ burcoval spoluhráče Spezza.

Probuzení Ottawy očekávají i hráči Anaheimu. „Bude to úplně o něčem jiném. Budeme muset vyrukovat na soupeře se zcela odlišnou taktikou,“ doplnil Pahlsson. Třetí zápas se hraje na ledě Ottawy v sobotu, čtvrtý duel v pondělí. Případný pátý zápas opět ve středu v Anaheimu.

Reklama

Související témata: