Hlavní obsah

Obránce Detroitu tvrdě sestřelil hvězdu Tampy. Brutální faul, nebo čistý hit?

Fanoušci v detroitské Joe Louis Areně nadšeně aplaudovali, když obránce Niklas Kronwall v závěru druhé třetiny ostře poslal k zemi hvězdu Tampy Nikitu Kučerova. Švédskému zadákovi sice zákrok u rozhodčího prošel, ale otázkou je, jaký názor na něj bude mít disciplinární komise, která se jím podle zámořských médií bude zabývat.

Foto: Kim Klement, Reuters

Obránce Detroitu Niklas Kronwall (55) v akci v šestém duelu série proti Tampě.

Článek

Předmětem jejího zájmu bude skutečnost, jak došlo ke kontaktu Kronwalla s hlavou ruského forvarda. „V tu chvíli mi ale přišlo, že to byl čistý hit. Obvykle se necháte tím samotným nárazem trochu unést," hodnotil střet Kronwall ještě předtím, než měl možnost jej zhlédnout v opakovaném záznamu.

Ani tvrdý nájezd do soupeře ale nakonec Detroit ke kýženému vítězství, které by znamenalo postup do druhého kola Stanley Cupu, nedovedl. Na přelomu druhé třetí třetiny sice Red Wings zásluhou dvou gólů Slováka Tomáše Tatara snížili na 2:3, ale z vítězství (5:2) a srovnání série (3:3) se nakonec radovala Tampa.

I díky tomu zřejmě nad propíraným incidentem mávl Kučerov, jenž si připsal tři gólové asistence a čtyři hity, rukou. „Je to zkrátka hodně intenzivní hra a takové věci se stávají. Byl to prostě hit, součást hry. Nebudu teď kvůli tomu brečet," cituje list Detroit Free Press ruského hokejistu.

„Stalo se to zrovna v místech, kam jsem se nedíval. Ale rozhodčí ten zákrok nepotrestal, tak to asi muselo být v pořádku," nejitřil emoce před rozhodujícím sedmým zápasem série ani kouč Tampy Jon Cooper.

Byl zákrok Kronwalla na Kučerova čistý?
Ano
31,6 %
Ne
68,4 %
Celkem hlasovalo 3689 čtenářů.

Reklama

Související témata: