Hlavní obsah

Obránce Galvas a útočník Teplý se přesunuli z Chicaga na farmu

Obránce Jakub Galvas a útočník Michal Teplý opustili přípravný kemp hokejistů Chicaga a zamířili na farmu do Rockfordu do nižší soutěže AHL. Třiadvacetiletý Galvas už má na kontě v NHL šest utkání za Blackhawks z minulé sezony, o dva roky mladší Teplý na premiéru v nejlepší lize světa stále čeká.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Michal Teplý (vlevo) a Brayden Guy bojují o puk

Článek

Galvase draftovalo Chicago v roce 2017 v pátém kole jako 150. hráče pořadí. V šesti duelech v NHL nebodoval. Za Rockford sehrál v uplynulém ročníku v základní části 59 utkání a připsal si 20 bodů za dvě branky a 18 asistencí. Ve čtyřech duelech play off vyšel naprázdno.

Odchovanec Olomouce, za kterou sehrál v extralize tři sezony, působil v letech 2019 až 2021 ve finské lize za Jukurit Mikkeli. Loni v květnu podepsal s Chicagem dvouletý nováčkovský kontrakt. V přípravě letos za Blackhawks nenastoupil.,

Teplého si Chicago vybralo v roce 2019 ve čtvrtém kole na 105. místě a předloni v dubnu podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu. Po draftu odešel odchovanec Havlíčkova Brodu z Liberce do Winnipeg Ice do juniorské WHL.

V předminulém ročníku účastník posledních dvou mistrovství světa dvacítek a předtím i dvou MS osmnáctek sehrál jeden zápas v extralize za Mladou Boleslav, pak se objevil v prvoligových Litoměřicích a po odloženém startu soutěží v Severní Americe kvůli pandemii koronaviru zamířil do Rockfordu.

Na předloňském turnaji Karjala v Helsinkách si odbyl premiéru i v reprezentaci. Za Rockford sehrál za dvě sezony v základní části 78 zápasů a připsal si 36 bodů za 13 gólů a 23 asistencí. V pěti duelech play off zaznamenal jednu přihrávku. V přípravě před touto sezonou za Blackhawks ve dvou utkáních nebodoval.

Reklama

Související témata: