Hlavní obsah

Obránce Král míří z Toronta na farmu a na premiéru v NHL si musí počkat

Český hokejový obránce Filip Král se při závěrečném zúžení nevešel do kádru týmu Toronto Maple Leafs a zamířil na farmu do celku Toronto Marlies. Dvaadvacetiletého odchovanec Komety Brno čeká v AHL třetí sezona a má na kontě už i zápasy v české reprezentaci.

Český obránce Filip Král

Článek

V letošní přípravě nastoupil Král za Maple Leafs ve čtyřech zápasech a připsal si jednu asistenci. V minulém ročníku v AHL sehrál 58 utkání a nasbíral 21 bodů za tři branky a 18 asistencí. Na konci března byl povolán do prvního týmu, ale šance v NHL se zatím nedočkal.

Maple Leafs si Krále vybrali v roce 2018 v pátém kole draftu a hráč se po téměř třech letech ve Spokane ve WHL předloni vrátil do brněnské Komety. V 57 zápasech včetně play off nasbíral 27 bodů za sedm branek a 20 asistencí. Loni v únoru na Švédských hrách v Malmö sehrál při premiéře tři zápasy za národní tým.

Na závěr ročníku se vydal na farmu Maple Leafs a za Toronto Marlies si v deseti duelech připsal dva body za dvě branky. Dovršil tak ročník, který rozjel i v první lize v dresu Přerova.

Reklama

Související témata: