Hlavní obsah

Obránce Miller z Rangers si kvůli plivnutí na soupeře v NHL tři zápasy nezahraje

Obránce K'Andre Miller z New York Rangers si v NHL tři zápasy nezahraje. Vedení zámořské soutěže potrestalo třiadvacetiletého hokejistu za plivnutí na soupeře při nedělní výhře 5:2 nad Los Angeles Kings.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Čárový sudí Kilian McNamara doprovází do šatny obránce New Yorku Rangers K'Andre Millera po udělení trestu do konce zápasu.

Článek

Miller plivnul na Drewa Doughtyho v závěru první třetiny a od rozhodčích za to byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Posléze byl potrestán i vedením NHL, přestože se hájil, že nešlo o úmysl.

"Drew Doughty má můj obrovský respekt a co se stalo, byla nešťastná náhoda. Nikdy bych něco takového úmyslně neudělal, je to proti všemu, co ctím jako hráč i jako člověk," napsal Miller na twitteru.

"Cítil jsem se kvůli tomu mizerně a jsem rád, že mi Drew dal možnost, abych se mu osobně omluvil a všechno mu vysvětlil," přidal Miller, který se Doughtymu šel omluvit okamžitě po utkání.

Miller v 60 zápasech probíhající sezony nasbíral šest branek a 24 přihrávek a je druhým nejproduktivnějším obráncem Rangers. Celkem má za tři sezony v New Yorku na kontě 18 gólů a 44 asistencí v 195 utkáních. V play off přidal sedm bodů (2+5) v 20 duelech.

Reklama

Související témata:
Plivnutí