Hlavní obsah

Anaheim - San Jose 0:6Parádní návrat po koronaviru! Hertl zářil, trefil se i další Čech

Anaheim
Aktualizováno

Perfektní návrat do sestavy San Jose zažil po absenci, způsobené koronavirem, Tomáš Hertl. Připsal si vítěznou branku a navrch ještě asistenci při pohodové výhře 6:0 v Anaheimu. Stejnou bilanci - gól a asistenci - měl také Tomáš Nosek, který se spoluhráčí z Vegas slavil výhru po prodloužení 5:4 na ledě St. Louis.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Český hokejista Vegas Tomáš Nosek (vpředu), sledovaný Davidem Perronem (57) ze St. Louis během utkání NHL.

Článek

Sharks nutně potřebovali Hertlovy body, a přesto, že v týdnu hovořil kouč Bob Boughner o nasazení českého tahouna hodně opatrně, rozhodl se rodáka z Prahy nasadit už do duelu s Anaheimem. A že to byl tah mistrovský, ukázal sedmadvacetiletý útočník už v osmé minutě. Konec první přesilové hry celého utkání zakončil Hertl střelou z pravé strany, kterou nestihl brankář Gibson dostatečně ztlumit a nechal si ji propadnout za svá záda.

Nejlepší večer kariéry to pro sedmadvacetiletého gólmana domácího celku rozhodně nebyl, v 50. minutě zápasu se po páté obdržené brance dokonce nechal vystřídat velezkušeným Ryanem Millerem. Právě rozdíl ve výkonu strážcu obou svatyní byl v utkání největším jazýčkem na vahách. Zatímco Devan Dubnyk předvedl precizní show, brankářům Ducks se tolik nedařilo. Na počet střel zvítězili domácí (34:27). V zápase však padli hrozivým skóre 0:6.

Tomáš Hertl si kromě vítězné trefy připsal ještě asistenci, když se podílel na trefě švýcarského forvarda Timo Meiera. Lepší návrat do sestavy si tak odchovanec pražské Slavie ani nemohl vysnít. Sharks se navíc v přímém souboji dostaliv  tabulce před svého rivala a v Západní divizi alespoň trochu vylepšili své vyhlídky na boj o play off.

Rytíři z Vegas jsou na tom v tabulce mnohem lépe a silnou Západní divizi dokonce vedou. Tentokrat hráli v Enterprise Center a trefil se i Tomáš Nosek. Osmadvacetiletá stálice Vegas, která ale letos spíše paběrkuje ve čtvrté formaci, zažila svůj okamžik slávy v jednatřicáté minutě, když dobře využila chirurgicky přesné přihrávky Dylana Coghlana. Zástupci města hazardu v tu chvíli vedli 3:1 a měli nakročeno za vítězstvím.

"Bluesmani" však dokázali třemi góly v řadě celý zápas otočit na svou stranu a nebýt Aleca Martineze, už by slavili vítězství v normální hrací době. Třiatřicetiletý bek však ve třetí třetině srovnal stav, asistenci zapsal znovu agilní Nosek, a v prodloužení dal definitivní podobu výsledku Reilly Smith, jenž využil početní převahu.

Díky vítězství 5:4 se tak udrželi Knights na čele své divize. Tomáš Nosek navíc v zápase bodoval víckrát než v celé sezoně. Dosavadní jeden kanadský bod, rozšířil povedeným výkonem o gól a přihrávku.

Výsledky NHL:
St. Louis - Vegas 4:5 PP (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 26. R. O'Reilly, 34. Tarasenko, 45. Sanford, 51. Perron - 15. Mark Stone, 16. Marchesault, 31. Nosek, 52. Martinez (Nosek), 63. R. Smith. Střely na branku: 23:40. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. R. Smith (Vegas), 2. Tarasenko, 3. R. O'Reilly (oba St. Louis)
Minnesota - Arizona 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky: 46., 49. a 60. Kaprizov, 60. Brodin. Střely na branku: 32:25. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Kaprizov, 2. Talbot, 3. Zuccarello (všichni Minnesota).
Edmonton - Ottawa 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky: 1. McDavid, 14. Barrie, 34. Nurse, 39. Draisaitl, 46. Ennis, 56. Haas - 4. Chabot, 30. B. Tkachuk. Střely na branku: 37:25. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Draisaitl, 3. Barrie (všichni Edmonton)
Colorado - Los Angeles 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 30. Rantanen, 59. MacKinnon. Střely na branku: 46:18. Bez diváků.
Anaheim - San Jose 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Branky: 8. Hertl, 21. E. Kane, 46. E. Karlsson, 49. Meier (Hertl), 50. Labanc, 56. Händemark. Střely na branku: 34:27. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. E. Kane, 2. E. Karlsson, 3. Dubnyk (všichni San Jose)

Reklama

Související témata: