Hlavní obsah

Parádní pocit, zářil Zacha. Těší se na spolupráci se svým idolem

Sunrise

Pavel Zacha se konečně dočkal. O jeho jménu se v souvislosti s letošním draftem mluvilo už dlouho dopředu. A nyní je konečně odtajněno, v jakém dresu se bude snažit prosadit do nejprestižnější hokejové soutěže. Osmnáctiletý centr nyní patří organizaci New Jersey Devils, která jej získala jako celkově šestého v pořadí.

Pavel ZachaVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pavel Zacha

Generální manažer Ďáblů Ray Shero předal slovo řediteli klubového skautingu Davidu Comtemu. A ten následně oznámil: „New Jersey má tu čest zvolit Pavla Zachu ze Sarnie Sting."

Nato se zvedl český hokejista sedící přesně o dvě řady nad Connorem McDavidem. Poplácal se po zádech se svým otcem, objal se s matkou a přijal gratulaci od svého agenta Patrika Štefana, jenž je od roku 1999 posledním českým hokejistou, který se stal jedničkou draftu. Poté už Zacha zamířil na pódium, kde spokojeně pózoval v dresu Ďáblů a v objetí zástupců klubu.

„Seděl jsem s rodiči a agentem a do poslední chvíle čekal, kdo mě vybere. Neskutečný pocit," svěřil se Zacha reportérovi Sport.cz přímo v hale na Floridě.

„Český hokej neměl dlouho žádného hráče v první desítce, takže to jsou parádní pocity, jsem za to strašně rád," pokračoval krátce po odchodu z pódia. Podle očekávání také přišla řeč na budoucí spolupráci s Patrikem Eliášem. „Je parádní pocit být v týmu, kde mám svého idola odmalička," líčil Zacha.

A čím jej zaujal jeho nový zaměstnavatel? „Velká historie a parádní dres."

Reklama

Související témata: