Hlavní obsah

Pastrňák nevěřil, co mu čapnul gólman Ottawy. Ani smršť střel bostonskou výhru nepřinesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fackují to zleva zprava, na vrcholku NHL mají hokejisté Bostonu pohodlný bodový polštář. Pak ale přijedou na led Ottawy a automat se zasekne. Na ledě Senators, čtvrtého nejhoršího týmu Východní konference, se Bruins nějak nedaří. A neprosadil se tu ani David Pastrňák.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

David Pastrňák při práci s pukem v duelu proti Ottawě.

Článek

V polovině října inkasoval v hlavním městě Kanady Boston sedmičku (5:7), ve středu mu alespoň bod zachránila pohotová střela Pavla Zachy. V nájezdech však hostující střelci, včetně Davida Pastrňáka, selhali. Bruins si tak po Vánocích připomněli, jak kysele chutná porážka (2:3).

Kdo se o ni postaral? Především fantastický výkon ostříleného gólmana Ottawy Cama Talbota, který fantastické zákroky prokládal velkolepými. Během 65 minut předvedl 49 zásahů. Ve třetí třetině ho Bruins zasypali 27 (!) střelami. Ale inkasoval v ní jen v čase 56:27 po pohotové ráně Zachy, který zaznamenal svůj 200. bod v NHL.

"Nikdy není snadné nastoupit proti nejlepšímu týmu ligy po čtyřech dnech vánočního volna. Byla to dřina, ale odmakali jsme to," odfrknul si Talbot.

Kdo chce v této sezoně Boston porazit, potřebuje k tomu precizní výkon gólmana. Karel Vejmelka se pod arizonskou výhru nad Bruins 4:3 podepsal 43 zákroky. Logan Thompson z Vegas proti stejnému soupeři (4:3 po nájezdech) vytasil 40 zásahů.

"Už dlouho je na něj spolehnutí," chválil gólmana Talbota kouč D.J. Smith. "Bostonský tlak byl obrovský."

Jenže pětatřicetiletý brankář s více než čtyřmi stovkami startů v NHL odolal i proti šesti ranám nejlepšího bostonského střelce Pastrňáka. Necelých šest minut před koncem základní hrací doby český útočník jen zíral, jak se Talbot dokázal přemístit a vyrazit jeho ránu bez přípravy. Při rozstřelu volil Pastrňák pomalý nájezd, jenže minul a Senators začali slavit.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Pavel Zacha se stal jediným českým střelcem v souboji Bostonu proti Ottawě.

Kanonýr Bruins se neprosadil po čtyřech zápasech a zůstává se 24 góly na dělené třetí pozici střelecké tabulky s Jasonem Robertsonem (Dallas) a Bo Horvatem (Vancouver).

"Klobouk dolů před Talbotem," musel ocenit kolegu i bostonský brankář Jeremy Swayman.

Pomstít se Ottawě za dvě porážky bude mít Boston možnost 20. února a 22. března v domácí TD Garden.

Reklama

Související témata: