Hlavní obsah

Pastrňák? Řekl, jdeme na to. Za tu bitku má můj respekt, tvrdí Tkachuk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěstní duel dvou finalistů Hart Trophy bývá k vidění opravdu jen zřídka. V posledním zápase série druhého kola play off NHL se ale o boxerskou vložku postarali bostonský David Pastrňák s Matthew Tkachukem z Floridy. Útočník Panthers o den později ozřejmil, jak ke střetu došlo.

Bitka Davida PastrňákaVideo: sntv

 
Článek

Před rokem byli oba mezi nejlepší trojicí v hlasování o Hart Trophy, nejprestižnějším ocenění udělovaném v NHL nejužitečnějšímu hráči základní části. Cenu jim ale vyfouknul kapitán Edmontonu Connor McDavid, který posbíral 1951 bodů, druhý Pastrňák měl 1053 a třetí Tkachuk 741.

Rivalita mezi Bostonem a Floridou ale nabrala grády v minulém play off, kde Bruins jako největší favorité vypadli v sedmizápasové sérii úvodního kola, zatímco Panthers došli až do finále. A Tkachuk měl na tom zásadní podíl. Nevyřízené účty mezi oběma týmy přiostřují i letošní play off.

Sestřih zápasu Florida - BostonVideo: nhl.com

Boston na úvod vyhrál v Sunrise 5:1, ve druhém utkání ale musel překousnout porážku 1:6. A šlo to ztuha. Že Pastrňák, který se během své zámořské kariéry odhodlal jen jednou k větší šarvátce, shodí rukavice, bylo hodně překvapivé. Na rozdíl od Tkachuka, který už má na své bitkařské kartě v NHL celkem 25 záznamů.

„Zeptal jsem se ho, jestli do toho jde. On mi opáčil, že to uděláme příští zápas. A já na to: Možná bychom mohli hned,“ popisoval Tkachuk. „On řekl jen: Tak jo, jdeme do toho příští střídání. Za to má můj obrovský respekt. Pustili se do sebe dva hráči, kteří jsou známí hlavně ofenzivou. Oba jsme byli finalisty Hart Trophy, za mě je cool vidět něco podobného v play off.“

Potyčka to ale byla poměrně jednostranná. Pastrňák promáchl a nestačil si soupeře pořádně chytit. Od Tkachuka pak schytal rány, i když už nestál, což se nelíbilo trenérovi Bruins Jimu Montgomerymu.

„Pro spoluhráče bych udělal cokoli,“ řekl Pasta, který chtěl bostonskou lavičku nažhavit před domácími odvetami v TD Garden. Třetí zápas se hraje v noci na sobotu (od 1:00 SELČ), a už teď je jasné, kdo bude pro diváky nepřítelem č.1.

„Je v tom spousta energie a emocí. Už teď je to výborná série a čeká nás parádní zápas,“ řekl Tkachuk. I s další bitkou hvězd?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.