Hlavní obsah

Pastrňák uchvátil zámoří nádherným gólem! Hokej je sranda, říká

Washington/Praha

Tak tohle byla pastva pro oči, lahůdka i pro hokejové labužníky! Český útočník David Pastrňák ve službách Bostonu otevřel skóre pátého zápasu 1. kola play off proti Washingtonu nádherným gólem, v němž znovu prokázal svoji výjimečnou hokejovou dovednost. Bruins nakonec zvítězili 3:1, celkově vyhráli sérii v poměru 4:1 na zápasy a postoupili do dalších bojů, v nichž je čeká vítěz měření sil mezi Pittsburghem a New York Islanders.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

David Pastrňák (vlevo) slaví svůj gól proti Washingtonu s krajanem z útoku Bruins Davidem Krejčím.

Článek

Pastrňák se blýskl skvostným momentem ve 23. minutě po individuální akci. V levém kruhu se zbavil obránce, když si posunul puk do jízdy mezi bruslemi, natlačil se před gólmana Ilju Samsonova a zakončil podél jeho betonu do prázdné branky. „Nádhera, úžasné," prší na sociálních sítích první komplimenty na kousek českého útočníka.

"Také jsem byl překvapený. Jakmile jsem měl puk na bekhendu, hledal jsem spoluhráče (Davida Krejčího a Taylora Halla). Všiml jsem si ale, že se přede mnou otevřel prostor k brance, tak jsem to zkusil," popsal akci Pastrňák, po jehož asistenci zvýšil ve 35. minutě Patrice Bergeron.

Pastrňák si podruhé za sebou připsal gól a přihrávku a s šesti body (2+4) byl nejproduktivnějším hráčem série. V průběžném pořadí kanadského bodování play off NHL se už posunul do elitní desítky. "Ty pocity, které zažíváte s ostatními spoluhráči v kabině a kdy jste šťastní jako malé děti, jsou něco, proč hokej hrajete. Zápasy jsem si užíval, je to sranda," dodal dobře naladěný havířovský rodák.

Zatímco v týmu poražených se znovu gólově neprosadil vyhlášený kanonýr Alexandr Ovečkin, vítězům zahrály opory skvěle. Bergeron si připsal dvě trefy, a přestože Capitals přestříleli Bruins v poměru 41:19, své spoluhráče znovu podržel finský brankář Tuukka Rask, který předvedl 40 úspěšných zákroků. „Celou sérii jsem se cítil dobře a dnes to bylo extrémně důležité, protože Washington měl nejvíce šancí," těšilo po zápase Raska.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: