Hlavní obsah

Pastrňák v roli padoucha. Pět a do konce! Vyšší trest mě překvapil, divil se kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdepak, tentokrát žádný hattrick, precizní klička ani vycizelovaná přihrávka. Bostonský hokejový génius proti New York Rangers předvedl i svou temnější stránku. Za naražení na mantinel beka Ryana Lindgrena se David Pastrňák předčasně pakoval do kabin. Hosté nakonec v TD Garden brali výhru 2:1 v prodloužení.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Útočník Bostonu David Pastrňák opouští ledovou plochu, poté co byl ve šlágru s New York Rangers poprvé v kariéře vyloučen do konce zápasu

Článek

Pastrňákovu zákroku ve druhé třetině předcházela rvačka střelce úvodního bostonského gólu Trenta Frederica a kapitána Rangers Jacoba Trouby. Ten před pár týdny přetáhl útočníka Bruins hokejkou přes hlavu, ale vyvázl jen s pokutou od disciplinárky.

Necelé dvě minuty před pauzou pak Pastrňák napadal rozehrávku Rangers a amerického beka tvrdě přišpendlil k mantinelu. Rozhodčí hned signalizovali trest a k jeho výši nejspíš přispěl i fakt, že měl Lindgren krvavý šrám na čele. Pět a do konce!

„Velmi mě to překvapilo. Myslel jsem, že to budou dvě minuty,“ řekl bostonský kouč Jim Montgomery. „Nemyslím si, že ho zasáhl někam do zad, ale spíš do ramene. Hráč se ale bohužel zranil. Takže pokud je tam krev, má to vliv na rozhodnutí. Ale když ten hit porovnám s jinými zákroky, třeba nedávno na Brada Marchanda, tak to jsou spíš pro mě fauly na pět minut.“

Montgomery měl na mysli atak forvarda San Jose Givaniho Smithe ze 30. listopadu. Ten inkasoval ale jen dvě minuty za vražení na hrazení.

Pro Pastrňáka to byl v NHL vůbec první vyšší trest v kariéře. Obávaný kanonýr už byl ale v roce 2016 dodatečně potrestán suspendací na dva zápasy za zákrok na jiného beka Rangers Dana Girardiho.

Že by si na něj teď Oddělení pro hráčskou bezpečnost posvítilo znovu?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.