Hlavní obsah

Boston - Toronto 2:1 PPStav série 4:3Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvakrát za sebou se jim to nepodařilo, do třetice už mečbol proměnili. Hokejisté Bostonu dokázali v sedmém utkání prvního kola play off NHL porazit na svém ledě Toronto 2:1 v prodloužení a slaví postup do další části vyřazovací fáze. Rozhodující branku vstřelil v 62. minutě český útočník David Pastrňák.

Sestřih zápasu Boston - TorontoVideo: NHL.com

 
Článek
Fotogalerie

Zápas v úvodních dvou třetinách branku neviděl. První gól viděli diváci v areně TD Garden až v 50. minutě – k neradosti domácích příznivců otevřel skóre ve prospěch Toronta Švéd William Nylander. Chvíli nato už však bylo v domově Bruins mnohem veseleji. O minutu a 21 vteřin později vyrovnal stav další Švéd, tentokrát Hampus Lindholm.

Utkání tak vítěze v základní hrací době nenašlo a rozhodovat se muselo v prodloužení. V 62. minutě nahodil kotouč do útočné třetiny střelec vyrovnávací branky Lindholm. Puk se odrazil od rohu mantinelu přímo na hokejku Pastrňáka a ten povedeným blafákem překonal brankáře Toronta. A aréna Bostonu bouchla radostí a slavila postup. Český hokejista byl následně vyhlášen první hvězdou utkání.

Rozhodující branka Davida Pastrňáka v sedmém zápase série play off.Video: NHL.com

Boston tak stále živí naději na zisk Stanley Cupu po třinácti letech. Problémem v poslední době býval hned první soupeř. Před dvěma lety je z prvního kola play off vyšachovala Carolina, před rokem vystavila stopku v úvodní sérii Florida. Stejně jako letos i v těchto střetnutích rozhodoval až sedmý zápas, jelikož Bruins úvodní dva mečboly neproměnili a stav série z 3:1 byl rázem 3:3. Letos už však mohou slavit postup. Ve druhém kole narazí právě na Panthers, kteří je před rokem vyřadili.

Utkání bylo v Česku ostřeji sledované i kvůli možným posilám pro reprezentaci na světový šampionát v Praze. V osudí byl hvězdný Pastrňák a Pavel Zacha z Bostonu, případně se dalo mluvit i o Jakubu Laukovi. Vzhledem k výsledku je jisté, že se to minimálně před začátkem šampionátu nestane.

Možnost hájit barvy Česka na domácím MS se naopak otevírá útočníkovi Davidu Kämpfovi, jemuž s Torontem klubová sezona dnes skončila.

1. kolo play off NHL:
Východní konference – 7. zápas:
Boston–Toronto 2:1 v prodl. (konečný stav série: 4:3)
Branky: 51. H. Lindholm, 62. PASTRŇÁK – 50. W. Nylander. Střely na branku: 31:31. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. PASTRŇÁK, 2. Swayman (oba Boston), 3. Samsonov (Toronto). Konečný stav série: 4:3.