Hlavní obsah

Patnáct sezon dlouhé manželství končí! Hvězdu NHL její klub vykoupí ze smlouvy

To spojení trvalo dlouhých patnáct sezon. Za celou svou kariéru v NHL byl věrný jednomu týmu. To už ale od příštího ročníku nebude platit. Přestože švédskému hokejovému gólmanovi Henriku Lundqvistu ještě zbývá poslední rok smlouvy s NY Rangers, dres Jezdců už neoblékne. Ti se ho podle zpráv ze zámoří rozhodli vykoupit z kontraktu.

Foto: Profimedia.cz

Henrik Lundqvist a NY Rangers. Toto spojení už nejspíš bude minulostí.

Článek

„Vzhledem k tomu, co všechno Lundqvist pro organizaci udělal, to pro Rangers není lehké. Bylo to náročné rozhodování, ale muselo se to udělat," informoval renomovaný novinář stanice TSN Darren Dreger.

Osmatřicetiletý Lundqvist, který je rekordmanem Rangers v počtu výher, čistých kont i triumfů v play off, měl mít před sebou poslední rok ze sedmiletého kontraktu. Rozpočet klubu měl zatěžovat sumou 8,5 milionu dolarů.

Rangers se už před několika týdny rozhodli, že v budoucí sezoně neuplatní systém se třemi gólmany, který aplikovali v uplynulém ročníku, ale vrátí se ke gólmanskému tandemu. Místo nezbylo na Lundqvista, který v roce 2012 získal Vezinovu trofej pro nejlepšího gólmana NHL a o dva roky později dovedl Jezdce do finále Stanleyova poháru.

Klub z Manhattanu tak bude sázet na mladší, perspektivnější a levnější ruské gólmany - Alexandara Georgijeva a Igora Šesťorkina, jenž si v minulé sezoně jako nováček vybojoval post brankáře číslo 1.

Reklama