Hlavní obsah

Pět asistencí po 26 letech. Dirigent McDavid si poladil edmontonský orchestr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí příprava hokejistů Los Angeles byla tentokrát k ničemu. Connor McDavid si v prvním zápase série s Los Angeles rychle přitáhl opratě a pěti asistencemi zrežíroval úvodní edmontonskou výhru 7:4. Kapitán Oilers zase předvedl, proč je současnou největší hvězdou NHL.

Velký večer Connora McDavida proti Los AngelesVideo: nhl.com

 
Článek

„Začátky jsou moc důležité, obzvlášť proti tak dobře organizovanému týmu, jako jsou Kings. Když ale dáte první gól, donutíte je, aby se trochu otevřeli,“ mínil McDavid, který k tomu použil hodně ostrý otvírák.

Už v 7. minutě přichystal po elegantní otočce úvodní gól pro Zacha Hymana a přesnými pasy vysílal své spoluhráče do střeleckých pozic vlastně celý zápas, který měl jasný průběh. „Vnutili jsme jim naši vůli,“ tvrdil Adam Henrique, který dal v play off svůj první gól od roku 2012 a vytvořil tím nový rekord NHL.

„Je to frustrující. Musíme to ale hodit za hlavu a vrátit se k tomu, co umíme nejlíp,“ řekl obránce LA Drew Doughty. Otázkou je, zda po úvodní palbě nevyměnit gólmany a Cama Talbota nahradit Davidem Rittichem.

„Cam byl v pohodě, ale vyráběli jsme tam strašně moc chyb. Nepomáhali jsme mu dostatečně, s tím něco musíme udělat,“ tvrdil kouč LA Jim Hiller. „Hráli jsme s nimi už tolikrát, ale tohle byl podle mého názoru asi nejhorší zápas proti Edmontonu za poslední tři roky,“ souhlasil Doughty.

Beci Kings občas jen zírali, jak s nimi McDavid cvičí. Ve 47. minutě úspěšně vyzval Hymana k hattricku už pátou asistencí večera. Činil se ale i Evan Bouchard se čtyřmi gólovými přihrávkami.

„V životě jsem neviděl tolik čepic na ledě,“ zíral střelec Hyman, kterého už v základní části McDavid výrazně pobídl k osobnímu rekordu - 54 gólům.

Další možnost předvést svou genialitu bude mít kapitán Oilers v noci na čtvrtek, kdy se v Rogers Place hraje druhý zápas série.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.