Hlavní obsah

Pojď sem, kam jdeš? Pastrňák oslnil kličkou, poslední slovo si vzal ale Crosby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Až budou na konci sezony dávat sestřih nejlepších akcí Davida Pastrňáka, manévr ze zápasu s Pittsburghem (5:6) se v nich neztratí. Jednoduchý, efektní i efektivní. Nejproduktivnější bostonský hokejista je díky němu se 23 trefami na šestém místě střelecké tabulky NHL.

Sestřih utkání NHL Boston - PittsburghVideo: sntv

 
Článek

Sedmadvacetiletý útočník bude na začátku února počtvrté reprezentovat Bruins na Utkání hvězd v Torontu a čtvrteční zápas zase ukázal, proč tomu tak je. V sedmé minutě mu na čepeli přistála vynikající přihrávka Hampuse Lindholma, gólman Penguins Alex Nedeljkovic se posunul proti Pastrňákovi, a to neměl dělat. Stačila prostá dlouhá klička do bekhendu a střela do odkryté branky. Její americký strážce byl už mimo brankoviště a tím pádem bez šance.

Radost z vyrovnání ale domácím vydržela jen 42 sekund, když hosty zase poslal do vedení Jake Guentzel. Úvodních pět gólů zápasu padlo za necelých osm minut, rychleji to v této sezoně NHL ještě nikdo nestihl. Před polovinou utkání pak Bruins prohrávali dokonce 2:5.

„Nikdy se nevzdáváme a jsme na to hrdí, takže bylo skvělé to vidět zase,“ řekl bostonský centr Charlie Coyle. „Ale nemělo by to dojít tak daleko,“ doplnil ho kouč Jim Montgomery.

Stíhací jízda ale rozpumpovala publikum v TD Garden, euforie v hledišti dostoupila vrcholu na začátku třetí třetiny, když kapitán Brad Marchand v oslabení obehrál Krise Letanga a zavěsil pod horní tyčku - 5:5!

„Nedá se říct, že bychom se nesnažili, ale máme omlazený tým a musíme se naučit tím prokousat. Tentokrát nás ale srazily hlavně mentální chyby,“ mínil Marchand. O rozuzlení ve prospěch Penguins se totiž zasloužil jejich kápo Sidney Crosby. Kdo taky jiný. V 52. minutě se už postaral, aby hosté přesilovku využili. „Divoký začátek, momentum se střídalo na obou stranách. A tak to v těchto zápasech bývá, že je rozsekne až poslední gól. Naštěstí jsme ho dali my,“ řekl Crosby.

Aby nastříleli pět branek, navíc doma, a nevyhráli, to se ale Bruins v této sezoně ještě nestalo. „Nelíbilo se mi, že jsme se pouštěli do nepřehledných situací - ať už v přesilovkách, nebo při hře pět na pět. Neděláme správná rozhodnutí a v obraně moc zmatkujeme,“ poznamenal Montgomery.

Problémy s defenzívou bude Boston řešit za pochodu. V noci na sobotu hraje doma s Tampou a pak ho čeká těžký čtyřzápasový trip se zastávkami Colorado, Arizona, Vegas, St. Louis.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.