Hlavní obsah

Pomsta nevyšla. Český útočník dostal v NHL pořádně nařezáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Jose/Praha

Zápas NHL mezi San Jose a Arizonou musel diváky zaručeně bavit. O akce nebyla nouze, jak ty gólové, tak ty bitkařské. Hned ve třetí minutě zápasu se dostali do pěstního souboje útočníci Jonah Gadjovich a Jan Jeník, kteří oba vyfasovali vyšší tresty. Český mladíček ze souboje vyšel jako poražený. Po pěstích poté na ledě začaly létat góly, utkání skončilo výhrou Žraloků 8:7 po nájezdech.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Jonah Gadjovich v pěstním souboji s Janem Jeníkem

Článek

Divácky velice atraktivní utkání odstartovala bitka jednadvacetiletého českého mladíka v dresu Kojotů Jana Jeníka, pro kterého šlo teprve o pátý strat v nejvyšší zámořské hokejové lize, a o dva roky staršího Jonaha Gadjoviche v dresu Žraloků.

Druhý jmenovaný nebezpečně proti mantinelu krosčekoval obránce Kojotů Shaynea Gostisbehera a to se samozřejmě nelíbilo jeho spoluhráčům. První u Gadjoviche byl sice obránce Mayo, ale ten se na bitku necítil, za to Jan Jeník se rozhodl, že svého parťáka pomstí.

No, nevyšlo to zřejmě podle jeho představ. Pár ran taky rozdal, ale Gadjovich byl v souboji rozhodně aktivnější, po chvilce českého útočníka strhl na led a bylo vymalováno. Poté bez řečí sám zamířil na trestnou lavici, kam se po chvilce, co se oklepal, odjel i pomlácený Jeník, který si ze souboje odvezl krvavé šrámy.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Jan Jeník v pěstím souboji neuspěl

Jak Hertlův spoluhráč, tak český mladík vyfasovali tresty 2+5 minut za krosček a následnou rvačku. Poté už po pěstích létaly převážně góly. Stav byl po první třetině vyrovnaný 2:2. Ve druhé části se trefil Radim Šimek ze San Jose, v té třetí i druhý Čech v dresu Sharks Tomáš Hertl, který pak proměnil i svůj nájezd. Arizona odjela ze San Jose s prohrou 7:8 po samostatných nájezdech.

Reklama