Hlavní obsah

Potřesení rukou za 780 miliónů. Mladý Fin dostal dárek před startem NHL

Praha

Dárek, který má hodnotu miliónů dolarů. V jedenadvaceti letech příjemný bonus před startem NHL, který si ale hokejový obránce Rasmus Ristolainen vybojoval na ledě. Před pár hodinami podepsal smlouvu s Buffalem. Nejdůležitější je tato pasáž - kontrakt na 6 let a příjem 32,4 miliónu dolarů, což je 780 miliónů korun. Příjemný bonus pro tohoto Fina, který mu schválil generální manažer Tim Murray.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jakub Voráček (vlevo) v potyčce s Rasmusem Ristolainenem z Finska.

Článek

Čekání trvalo 105 dní, tak dlouho byl Ristolainen v napětí. Vyplatilo se. Rodák z Turku odehrál v NHL zatím 194 utkání, ve kterých si připsal 65 bodů (19+46). V uplynulém ročníku zámořské soutěže odehrál všech 82 zápasů v základní části. Dosáhl na 42 bodů (9+32).

„Rasmus už ukázal, že může být klíčovým hráčem a my ho chceme mít zpátky s týmem. Tato dohoda je odrazem tvrdé práce a jeho zlepšení. On se zlepšuje, vidíme, že bude v této trajektorii pokračovat," vysvětlil důvody kontraktu manažer klubu.

Fin se stal v roce 2013 osmičkou draftu. Za poslední tři sezóny se zařadil mezi hlavní opory Sabres. To vše hovořilo v jeho prospěch ve vyjednáváních. V uplynulém ročníku NHL strávil na ledě více než pětadvacet minut za zápas a byl nejvytěžovanějším hráčem Buffala.

„Líbí se mi tady, jsou tu skvělí lidé, nejlepší fanoušci a bezproblémová organizace. Vyhovují mi kluci, se kterými hraji," citoval Fina před měsícem kanadský server sportsnet.ca. Může být spokojený, vše mu zůstalo, jen má navíc v kapse lukrativní smlouvu.

Reklama

Související témata: