Hlavní obsah

Právo první volby v letošním draftu NHL získalo San Jose

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právo první volby v letošním draftu hokejové NHL získalo poprvé v klubové historii San Jose. Jako druhé bude v červnu v Las Vegas volit Chicago, jako třetí Anaheim. O výsledcích loterie pro určení pořadí na draftu informoval web zámořské ligy.

Foto: Stephen Brashear, Reuters

Hokejista San Jose Sharks Fabian Zetterlund při zápase NHL

Článek

Podle předpovědí expertů by se jedničkou draftu měl stát sedmnáctiletý útočník Macklin Celebrini z Boston University. Sedmnáctiletý centr byl jako nejmladší v historii vyhlášen nejlepším hráčem univerzitního hokeje. Je také v nominaci Kanady pro mistrovství světa v Praze.

„Pro náš klub i fanoušky je to velká věc, mít možnost draftovat hráče, jako je Macklin,“ řekl v rozhovoru pro televizní stanici ESPN Mike Grier. „Máme za sebou těžkou sezonu a tohle nám udělalo obrovskou radost,“ dodal.

Sharks budou navíc v prvním kole volit ještě jako čtrnáctí, volbu získali od Pittsburghu v rámci loňské výměny za hvězdného švédského obránce Erika Karlssona.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články