Hlavní obsah

Prázdná branka a... nic. Švýcarská minela ranila Devils

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z padesáti pokusů by ve stejné situaci nejspíš devětačtyřicetkrát dával gól. V důležité chvíli na ledě Caroliny ale Švýcar ve službách Devils Timo Meier selhal. Odskočit na rozdíl dvou branek se hostům v pátém zápase série 2. kola play off nepodařilo, a v prodloužení inkasovali rozhodující trefu na 2:3, která jim ukončila sezonu.

Foto: James Guillory, Reuters

Brent Burns z Caroliny v souboji s Timo Meierem z New Jersey

Článek

„Klukům nejde nic vyčíst. Dali do toho všechno a bojovali do posledního okamžiku. Jsou zklamaní, ale svědomí mají čisté," děkoval týmu kouč Lindy Ruff.

Za stavu 1:3 na zápasy už New Jersey nemělo kam ustoupit a podalo jeden z nejlepších výkonů ve vyřazovací části. Před polovinou druhé třetiny skvěle hrající Meier dorážkou mezi betony Frederika Andersena upravil stav na 2:1 pro hosty.

A za sedm minut měl jedinečnou šanci náskok pojistit. Švýcarský útočník účinně forčekoval. Michael McLeod s Jackem Hughesem vyšachovali Andersena a Meier měl před sebou úplně prázdnou branku. Jenže z toho byl tak zaskočený, že v tutové šanci těžce minul.

To byla asi klíčová chvíle zápasu. Hurricanes zásluhou Brenta Burnse naopak v závěru prostřední části srovnali takřka ‚z ničeho' na 2:2.

„Timo je hráč, jaký nám chyběl. Velké tělo, šikovné ruce," rozplýval se nad příchodem Meiera ze San Jose kouč Ruff. Šestadvacetiletý kanonýr, který dal v základní části 40 gólů, se se ale v play off nemohl chytit.

Sedmizápasovou sérii s Rangers odehrál bez bodu, a v jejím závěru ho navíc zválcoval Jacob Trouba, takže proti Hurricanes nastupoval Meier s mřížkou na obličej. Ale i tak se od hráče, který letos pobíral 10 milionů dolarů, čeká, že v podobných příležitostech se trefí mezi tyče.

V polovině třetí třetiny měl možnost strhnout vedení na stranu Devils a prodloužit sérii ještě Ondřej Palát, s bilancí 3+4 druhý nejproduktivnější hráč týmu v play off, ale zcela sám před Andersenem puk mezi jeho betony nepropasíroval. A tak se hrdinou stal domácí Jesper Fast, který za Akiru Schmida dostal puk v prodloužení při přesilovce.

„Vyrovnaný zápas, bohužel pozdě. Ale je to pro kluky zkušenost," řekl Sport.cz Patrik Eliáš, který se před pátým utkáním snažil Devils nahecovat i připomínkou play off 2000, kdy New Jersey otočilo sérii s Philadelphií ze stavu 1:3 a dokráčelo pro Stanley Cup.

Letos ale sezona týmu z Newarku skončila rozčarováním. Švýcarské čtyřspřeží Schmid, Jonas Siegenthaler, Nico Hischier, Meier by ale mohlo zahánět zklamání na mistrovství světa v Rize. Pokud Radek Duda v pořadu Příklep na Sport.cz označil Švýcary za černého koně turnaje, s kvartetem z Devils by se posunuli do role velkých favoritů na titul. Meier ale na příští sezonu nemá smlouvu a nejspíš nepodstoupí riziko zranění na šampionátu.

Reklama