Hlavní obsah

Před dvěma týdny jej získalo San Jose, nyní to český reprezentant v zámoří balí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci června na něj San Jose získalo v NHL práva od Anaheimu, prvním červencovým dnem se ale dvaatřicetiletý český hokejový obránce Andrej Šustr stal nechráněným volným hráčem a v zámoří nyní končí. Účastník Světového poháru z roku 2016 a předloňského mistrovství světa se na smlouvě domluvil s německým Kolínem nad Rýnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Andrej Šustr v dresu národního týmu.

Článek

„Andreje jsme pozorovali velmi dlouho, byli jsme v kontaktu už roky a jsme rádi, že si vybral právě nás. Přesvědčil nás svou fyzickou hrou i herní inteligencí," prohlásil trenér Kolína Uwe Krupp, jenž v minulosti vedl i pražskou Spartu.

„V posledních letech jsem opakovaně diskutoval s vedením Kolína nad Rýnem a hlavním trenérem Uwe Kruppem a vytvořili jsme si silný vztah. Díky těmto rozhovorům bylo pro mě rozhodnutí snadné. Kolín nad Rýnem má jednu z nejlepších pověstí v Evropě," nechal se slyšet plzeňský rodák Šustr.

Ten svůj poslední zápas v NHL odehrál loni v dubnu za Anaheim. Před rokem pak jako volný hráč podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Minnesotou s platem 750 tisíc dolarů, v případě působení na farmě byl jeho příjem 400 tisíc dolarů. Za Wild ale vůbec nenastoupil a působil jen v záložním týmu v Iowě.

Letos v březnu se Šustr potřetí v kariéře stal hráčem Ducks, i zbytek sezony ale strávil v nižší AHL. Za San Diego sehrál Šustr sedm zápasů a připsal si gól a asistenci. Za Iowu zaznamenal v 39 duelech dvě branky a deset přihrávek.

V základní části NHL, kam se vrátil předloni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu, má dohromady na kontě 362 utkání za Tampu Bay a Anaheim s bilancí11 gólů a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal dvě branky a tři přihrávky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.