Hlavní obsah

Příště až ve finále? Edmonton loupil v Bostonu i bez McDavidových bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to teprve sedmý zápas sezony, ve kterém si nejproduktivnější hráč statistik NHL nepřipsal gól či asistenci. A přesto měl Connor McDavid po zápase skvělou náladu. Jeho Edmonton dokázal vymazat dvougólový deficit na ledě nejlepšího týmu. Z bostonské TD Garden odvezl výhru 3:2.

Má Edmonton šanci na Stanley Cup Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro Bruins to byla devátá porážka v základní hrací době. Oilers jim ušmikli desetizápasovou vítěznou sérii, i když tomu v první třetině zhola nic nenasvědčovalo.

Brad Marchand ve 4. minutě otevřel skóre. Gól Davida Krejčího ze 14. minuty byl sice odvolán po trenérské výzvě, ale 36letý centr později využil špatné rozehrávky gólmana Oilers Stuarta Skinnera a vyhledal Davida Pastrňáka, který 0,2 sekundy před pauzou dostal puk za čáru. Připsal si tak trefu číslo 45.

„V sezoně se mi ještě nestalo, že bych nedostal gól. Mám hodně zkušeností s tím, jak provést restart, i když fanoušci soupeře vyvádějí," tvrdil Skinner, který pak zavřel branku a jeho spoluhráči výsledek otočili. „Nebudu lhát, vyhrát zrovna tady v TD Garden je moc příjemný pocit."

Edmonton je třetím týmem, kterému se to od startu ročníku povedlo už po základní hrací době. V lednu to v Bostonu zvládl Seattle (3:0), v únoru Washington (2:1).

„Prohrávali jsme o dva góly s nejlepším týmem ligy a stejně jsme se z toho vyhrabali," dmul se pýchou edmontonský kouč Jay Woodcroft. Navíc bez McDavidova přispění. O góly se postaralo trio Bouchard, McLeod, Nurse. Kapitán Oilers tak zatím zůstal na 124 bodech (54+70).

Když proti sobě hrály Edmonton s Bostonem na konci února poprvé, dával McDavid doma dva góly, jenže výhru 3:2 si v Kanadě připsali hosté. Teď se situace obrátila.

„Oilers byli lepší, víc to odmakali. To naše vedení bylo hodně šťastné," uznal bostonský kouč Jim Montgomery.

Devatenáct zápasů před koncem základní části už mají Bruins v podstatě zajištěné play off, které se asi stane velkým honem na bostonské suverény základní části. Každá jejich porážka teď bude konkurenci povzbuzovat, což potvrdil Edmonton. I když ještě postup do vyřazovací části zdaleka zajištěn nemá.

„Sebrat dva body Bostonu je ohromná věc," jásal gólman Skinner.

Příště by se Bruins a Oilers mohli v této sezoně potkat až ve finále. Podle datové analýzy serveru FiveThirtyEight má Boston šanci na postup do rozhodující série o Stanley Cup 45 procent. Oilers pak 14 procent, což je druhé nejvyšší číslo ze Západní konference po Coloradu (30 procent).

Vidět ve finále souboj McDavida s Pastrňákem by dozajista lákalo nejen fanoušky Oilers a Bruins.

„McDavid je nejlepší hráč v lize, opravdu výjimečný. A Pasta je zase jedním z nejlepších střelců. Určitě jsou tyhle zápasy velkou událostí pro všechny," pravil bostonský Marchand.

Postoupí podle vás do finále Stanley Cupu Boston a Edmonton?
Oba
12,7 %
Pouze Boston
67,2 %
Pouze Edmonton
2,2 %
Nikdo z nich
17,9 %
Celkem hlasovalo 592 čtenářů.

Reklama

Související témata: