Hlavní obsah

Produktivnější než Jágr i Ovečkin. Někdejší gólman Plzně překonal v NHL klubový rekord

Winnipeg/Praha

Zatímco Jaromír Jágr si v prvních dvou zápasech nového ročníku NHL připsal jednu asistenci a kanonýr Alexander Ovečkin na premiérový kanadský bod stále čeká, v tabulce kanadského bodování se nad nimi nachází hráč, u kterého byste to nečekali. Je jím gólman Bostonu Tuukka Rask.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Gólman Bostonu Tuukka Rask oslavuje se spoluhráči vítězství nad Winnipegem.

Článek

Devětadvacetiletý Fin, který v sezóně 2012/13 během výluky NHL nastupoval v české extralize za Plzeň, v pondělním utkání proti Winnipegu zářil. Nejenže pochytal 34 střel Jets a nestačil jen na ránu Wheelera, do statistik se ale zapsal i dvěma asistencemi.

Nejprve na konci druhé třetiny, když stál u zrodu akce, po které vstřelil David Pastrňák vítězný gól Bruins, v poslední minutě pak Rask přiklepl puk Zdenu Chárovi, jenž přes celé kluziště trefil prázdnou branku soupeře a uzavřel na konečných 4:1 pro hostující Boston.

Rask se tak stal prvním gólmanem v klubové historie Bruins, jemuž se v jednom zápase základní části podařilo posbírat dvě asistence. „Je to úžasné, z překonání tohoto rekordu mám radost. V dalším zápase se pokusím o tři body," vtipkoval vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana sezóny 2013/14.

„Jednoznačně byl nejlepším hráčem na ledě. Za stavu 1:1 měl soupeř velké šance, ale Tuukka nás držel nad vodou," chválil Pastrňák gólmana, jenž v roce 2011 vychytal Bostonu Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články