Hlavní obsah

Půjdeme po něm! Švédský bek Calgary se porval s krajanem, pak našel zastání u největšího nezbedy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že by do sebe jak pominutí řezali třeba Filip Hronek s Janem Ruttou. Švédští obránci v sérii Calgary s Dallasem ale ztratili zábrany. Pořádná bitka s krajanem? Pro Rasmuse Anderssona s Johnem Klingbergem žádný problém.

Foto: Candice Ward, Reuters

Bitka krajanů Rasmuse Anderssona (vpravo) s Johnem Klingbergem v utkání play off NHL mezi Calgary a Dallasem.

Článek

Čekala se vyrovnaná a tvrdá série. A v Saddledomu to platilo do písmene. První duel vyhráli jediným gólem domácí Flames. Ve druhém měli víc energie Stars a získali ho v poměru 2:0.

Na švédskou potyčku došlo už v závěru první třetiny úvodního zápasu. Domácí Matthew Tkachuk nejprve u zadního mantinelu sestřelil Klingberga, jemuž vyrazil na pomoc Michael Raffl. Rakouský útočník Dallasu Tkachuka podrazil a v následné pěstní výměně obávanému raubíři překvapivě zasadil i několik ran levačkou.

Mezitím po Anderssonovi vystartoval Klingberg, který jako první shodil rukavice. Chvíli se zdálo, že s výzvou nepochodí, ale vzápětí už čelil ranám obránce Flames.

Oba Švédové pak za bitku během přestávky inkasovali trest do konce utkání.

"(Andersson) si hraje na většího tvrďáka, než ve skutečnosti je," rozčiloval se po utkání Klingberg, který zjevně nevychladl. A pak řekl větu, která ho možná ještě bude mrzet: "Půjdeme po něm."

"Nemyslím si, že se v sérii ještě takhle pobijí," snažil se uklidnit situaci kouč Flames Darryl Sutter.

Klingbergova slova ale působila jako červený hadr hlavně na Tkachuka, který fyzické konfrontace miluje.

"Sakra, co to vlastně znamená jít po někom?" rozčiloval se Tkachuk, který byl v základní části se 104 body (41+62) druhým nejproduktivnějším hráčem Calgary.

Záminku Klingberga trochu ukáznit dostal hned v první minutě druhého souboje, když Johhny Gaudreau nezaregistroval hvizd sudího a skóroval. Kanadský útočník si pak z chumlu hráčů vytáhl právě Klingberga, chvíli s ním zápasil a ještě na něj pořvával i cestou na trestnou lavici.

Zpytovat svědomí však Tkachuk mohl i kvůli tomu, že to byl on, kdo Flames připravil o gól. Věnoval se totiž rozmíšce s finským obráncem Dallasu Janim Hakanpääm a zůstal v útočném pásmu, když do něj vlétl rozjetý Gaudreau... Takže branka nemohla platit.

"Je to play off. Občas v něm dostanete ránu, tak to chodí. Chlapi, co nedostanou ránu, obvykle prohrají," filozofoval Sutter před třetím utkáním. Hraje se v Dallasu v neděli od 3:30 SELČ.

Reklama

Související témata: