Hlavní obsah

Rakovina je v terminálním stadiu. Hokejová legenda prohrává boj se zákeřnou nemocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když na podzim loňského roku oznámil, že trpí rakovinou plic, všem fanouškům vzkazoval, že bude bojovat se stejným entuziasmem a odhodláním jako na ledě. Jenže bitva se zákeřnou chorobou je pro legendárního hokejového útočníka Mikea Bossyho tou nejnáročnější ze všech a podle posledních zpráv ze zámoří ji pětašedesátiletá ikona NY Islanders nevyhraje...

Foto: Profimedia.cz

Mike Bossy na snímku z roku 2015.

Článek

Vícero zdrojů uvádí, že rakovina plic je u Bossyho, který byl už během aktivní hráčské kariéry vášnivým kuřákem, v terminálním stádiu.

Křídelnímu útočníkovi, jenž byl u příležitosti 100. výročí NHL vybrán jako jeden ze sta nejlepších hráčů historie ligy, je poskytována paliativní péče. V minulých dnech měl být prý propuštěn z nemocnice domů, aby strávil poslední dny se svou rodinou.

Objevily se rovněž nepotvrzené zprávy; údajně od příbuzného Bossyho; že hokejová legenda nemůže chodit.

Montrealský rodák strávil celou svou kariéru v NHL u NY Islanders a od roku 1980 s nimi čtyřikrát v řadě získal Stanleyův pohár. Během deseti sezon v NHL nasbíral 573 gólů a 1126 bodů v 752 zápasech základní části. Třikrát získal Lady Byng Trophy za gentlemanské chování, v roce 1978 obdržel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka a o čtyři roky později byl vyhlášen nejlepším hráčem play off.

V průměru gólů na utkání je nejlepším hráčem historie NHL, ve statistice bodů na zápas mu patří třetí místo za Waynem Gretzkým a Mariem Lemieuxem. V roce 1991 byl uveden do Síně slávy. V roce 1984 zažil s výběrem Javorového listu triumf na Kanadském poháru.

Kariéru musel uzavřít o tři roky později už ve 30 letech kvůli chronickým problémům se zády. Od roku 2015 pracoval v kanadské televizi TVA Sports jako hokejový expert, loni v říjnu po diagnostikování nemoci v této roli skončil.

Reklama

Související témata:
Rakovina plic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články