Hlavní obsah

Rána do hlavy a sudí v bezvědomí. V Pittsburghu se odehrávaly mrazivé scény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas od času jsou diváci hokejového zápasu svědky dění, při němž člověku běhá mráz po zádech. V duelu NHL mezi Pittsburghem a Tampou fanoušci oněměli během třetí třetiny. Po nešťastné kolizi s obráncem Lightning Haydnem Fleurym upadl do bezvědomí rozhodčí Steve Kozari.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Ošetřovaný rozhodčí Steve Kozari

Článek

Trochu stranou hry došlo k nepěkné situaci. Kozari ve středovém kruhu nepostřehl, že se od hostující střídačky blíží Fleury, který pozoroval rodící se akci Penguins. Následovala srážka hlavami. A z reakcí hned bylo patrné, že hůř ji odnesl sudí, který nehybně zůstal ležet na ledě.

Zatímco Fleury mohl odjet k ošetření do kabiny, odkud už se však do zápasu nevrátil, Kozarimu poskytovalo první pomoc hned 11 členů lékařských týmů přímo na hřišti. Zraněný sudí opouštěl halu na nosítkách, ale zkoprnělým divákům v PPG Paints Areně ukázal palec nahoru. Vyprovázel ho potlesk i hráči obou týmů, kteří ze střídaček vyjeli na plochu.

NHL následně v prohlášení uvedla, že padesátiletý Kozari byl z preventivních důvodů převezen do nemocnice, ale pohybuje všemi končetinami a čeká se, že se plně zotaví. Zápas však dokončil s pomocí čárových jen kanadský rozhodčí Chmielewski.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Rozhodčí Steve Kozari a Haydn Fleury z Tampy Bay po srážce

Kozari je mezi muži v pruhovaném ostříleným kozákem. V NHL odřídil 1151 zápasů v základní části a 136 utkání v play off včetně čtyř finále Stanley Cupu. Nic podobného jako v Pittsburghu se mu ale za jeho bohatou kariéru nepřihodilo.

Penguins nakonec v důležitém zápase vyhráli 5:4 a ještě výrazněji oživili své naděje na postup do play off.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.