Hlavní obsah

Razítko na báječný týden! V Rusku ocenili českého reprezentanta

Český hokejový zadák Michal Jordán z Chabarovsku byl vedením KHL zvolen nejlepším obráncem uplynulého týdne soutěže. Blýskl se především při středeční výhře 7:1 nad Kazaní, kterou podpořil hattrickem.

Foto: Sport.cz

Michal Jordán v dresu Chabarovsku.

Článek

Třicetiletý účastník čtyř světových šampionátů a zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu nastoupil v osmém týdnu KHL ke čtyřem zápasům, a kromě tří přesilovkových tref proti Kazani, které byly jeho premiérovými v sezoně, zaznamenal ještě jednu asistenci. Ve všech čtyřech duelech neměl záporné hodnocení plus minus sledující účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách a celkově zaznamenal deset střeleckých pokusů.

Jordán získal ocenění pro nejlepšího hráče týdne podruhé v kariéře, poprvé toho dosáhl letos v únoru v závěrečném týdnu základní části minulého ročníku.

Nejlepším brankářem posledního týdne byl zvolen Slovák Július Hudáček ze Spartaku Moskva, útočníkům kraloval Jordánův spoluhráč z Amuru Vladimir Butuzov. Ocenění pro nejlepšího nováčka týdne patří Alexeji Topčenkovi z Kunlunu.

Reklama

Související témata: