Hlavní obsah

Recchi bude pokračovat v Bostonu, Antropov se dohodl s Atlantou

Jednačtyřicetiletý kanadský hokejový útočník Mark Recchi bude i v další sezoně pokračovat v NHL, kde prodloužil o rok smlouvu s Bostonem. Kazašský hokejista Nikolaj Antropov se stal novou posilou Atlanty. Devětadvacetiletý útočník dohrál uplynulou sezónu v dresu New Yorku Rangers.

Článek

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Mark Recchi si vydělá rovný milión dolarů, bude mít tedy základní plat o 250 tisíc dolarů nižší než v uplynulém ročníku. Boston získal Recchiho v březnu z Tampy Bay.

Recchi si v minulém ročníku NHL připsal v 80 zápasech 61 bodů za 23 branek a 38 asistencí. V 11 utkáních play off přidal tři trefy a stejný počet přihrávek.

Za svou bohatou kariéru v dresech Pittsburghu, Philadelphie, Montrealu, Caroliny, Atlanty, Tampy Bay a Bostonu zaznamenal ve 1490 utkáních 1442 bodů za 545 tref a 897 asistencí. V 151 zápasech vyřazovací části sezony skóroval padesátkrát a na 73 branek přihrál. Stanley Cup získal v roce 1991 s Pittsburghem a o patnáct let později s Carolinou.

Na trhu volných hráčů získal Boston útočníka Steva Begina, který naposledy působil v Dallasu a má za sebou angažmá v Calgary a v Montrealu. S Bruins uzavřel roční smlouvu na 850 tisíc dolarů. Kontrakt s Bostonem prodloužil také další forvard Byron Bitz.

Antropov si výrazně polepší 

Nik Antropov uzavřel jako nechráněný volný hráč čtyřletou smlouvu na 16 miliónů dolarů. S ročním platem čtyř milionů dolarů si výrazně polepší oproti 2,15 milionu dolarů v posledním roce.

Antropov má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře, když za Toronto a po březnovém přestupu za Rangers nasbíral celkem v 81 zápasech 59 bodů za 28 branek a 31 asistencí.

Toronto si jej v roce 1998 vybralo jako desítku draftu, o rok později už oblékl dres Maple Leafs. V 527 utkáních v NHL má na kontě 304 bodů za 132 gólů a 172 přihrávek. V 35 duelech play off zaznamenal čtyři góly a stejný počet asistencí.

Antropov je další výraznou posilou Thrashers po českém obránci Pavlu Kubinovi, jehož Atlanta získala z Toronta spolu s útočníkem Timem Stapletonem výměnou za beka Garneta Exelbyho a forvarda Colina Stuarta. Atlanta také uzavřela novou víceletou smlouvu s útočníkem Chrisem Thorburnem, který byl chráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: