Hlavní obsah

Recchi má plán. Vyhrát potřetí Stanley Cup, zažít party a odejít do důchodu

Drží primát a s ním by se také rád za pár dní rozloučil. Hokejista Bostonu Mark Recchi je nejstarším v tomto ročníku NHL. Teď stojí před finále Stanley Cupu s Vancouverem. Už dvakrát 178 centimetrů nevysoký forvard zvedl tento pohár nad hlavu. Nyní by si přál do třetice všeho dobrého a poté ukončit kariéru. Vítězná a rozlučková party a odchod do důchodu. Krásný s hlavně dokonalý plán.

Foto: Steve Nesius , Reuters

Mark Recchi z Bostonu (vlevo) před brankářem Tampy Bay Dwaynem Rolosonem.

Článek

„Není to o mně, ale chci se držet tohoto rozhodnutí. Když vyhrajeme, tak se tak stane,“ řekl Recchi pro CSN New England.

Poprvé vyhrál Stanley Cup v roce 1991 s Pittsburghem, slavil i s Jaromírem Jágrem. V roce 2006 dosáhl vrcholu s Carolinou. U toho byl zase z českých hráčů František Kaberle a Josef Vašíček. Letos může být u triumfu a také odchodu David Krejčí a Tomáš Kaberle.

Recchi dohrává dvaadvacátou sezónu v zámořské soutěži, oblékl celkem sedm dresů různých mužstev. I kdyby prohrál poslední finále, nebude zapomenut. V historii kanadského bodování celé NHL mu patří dvanácté místo. Ale loučit se na samém vrcholu? Kdo by nechtěl. Ideální závěr pozoruhodné hokejové cesty.

„Nebudu schopný začít trénovat tak tvrdě. Navíc léto bude krátké a sezóna přijde velmi rychle. Ale teď mám šanci na další vítězství a to si chci užít stejně jako fanoušci a Boston,“ pověděl. Ale je tomu opravdu tak?

Ten co přináší moudrost a je v srdci mladý 

Veterán, který předává za pochodu zkušenosti mladým. „Přináší moudrost, ale také nadšení do šatny. On je stále v srdci mladý,“ nechal se slyšet trenér Bostonu Claude Julien.

Ale je tu i druhá možnost. Loučení může a chce překazit Vancouver, který ještě nikdy nevyhrál Stanley Cup. Co potom? „Pak uvidíme. Uvidíme po třech týdnech, měsíci, jestli bude tělo připraveno na příští rok,“ dodal Recchi pro tauntongazette.com. Ale priorita pro následující dva týdny je jasná. Vítězná a rozlučková party a odchod do důchodu.

„Beru to rok po roku, záleží na tom, jak se cítím po sezóně. Když mi vydrží zdraví, tak to snad ještě nějaký čas půjde. Cítím se pořád dobře, opravdu. Hokej mě baví, to je hlavní. Tělo zatím také neprotestuje, takže je to skvělé,“ říkal na začátku této sezóny čtyřiatřicetiletý útočník v Praze. Jaký ortel vynese za pár dní?

Reklama

Související témata: